Megcsapolt vezetékből osztották tovább a tévéműsort

Vágólapra másolva!
Vádat emelt az ügyészség két Csongrád megyei férfi ellen, akik négy éven át illegálisan nyújtottak kábeltelevíziós szolgáltatást ismerőseiknek – tájékoztatott a megyei főügyészség helyettes szóvivője.
Vágólapra másolva!

Serfőző Katalin közölte, a férfiakat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség szerzői és szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése, valamint védelmet biztosító műszaki intézkedés kijátszása bűntettével vádolja.

A vádirat szerint az egyik férfi 2010-ben épített ki – a másik vádlott beltéri egységét átalakítva – egy olyan rendszert, amely az általuk előfizetett televíziós műsorokat a szolgáltatók engedélye nélkül közvetítette interneten át másoknak.

Nem tudták, hogy illegális

A vádlott 2010-től 2014 júniusáig huszonnyolc felhasználónak nyújtott így szolgáltatást, részben ingyen, részben díj ellenében, az ügyfelek azonban nem tudtak arról, hogy mindez illegálisan történik.

A rendszert működtető férfi a sértett műsorszolgáltatóknak mintegy 1,6 millió forint vagyoni hátrányt okozott, ebből 1,3 millió forint kárt vádlott-társa közreműködésével – tudatta az ügyész.