Tovább nyomoznak az Olof Palme sétányon történtek miatt

Vágólapra másolva!
Feljelentéskiegészítést rendelt el a Budapesti Nyomozó Ügyészség a vasárnapra virradó éjszaka az Olof Palme sétányon történtek miatt - tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség szóvivője.
Vágólapra másolva!

Bagoly Bettina közölte: a feljelentéskiegészítés keretében az ügyészség további adatokat szerez be, és azok alapján lehet majd érdemben dönteni a feljelentésről. A feljelentéskiegészítés határideje 15 nap, amely azonban indokolt esetben további 15 nappal meghosszabbítható.

Feljelentést tettek

Az Országos Rendőr-főkapitányság kedden közleményben tudatta, hogy hangoskodó, a nyugalmukat zavaró járókelők miatt tettek bejelentést a rendőrségen a XIV. kerületi Olof Palme sétányon tartózkodók július 17-én éjjel. A járőrök a szükséges intézkedéseket megtették. Felmerült a rendőrség szolgálaton kívüli, szabadidejüket töltő hivatásos állományú tagjainak érintettsége, így az ügyben keletkezett iratokat a rendőrség megküldte a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek - írták. Az intézkedés részleteire, okára sem a rendőrség, sem az ügyészség nem tért ki.

A Városligetben ezekben a napokban többen táboroznak. Ők azok, akik a Ligetben zajló építési munkák, többek között a fák kivágása miatt tiltakoznak. Az egyekőre nem világos, hogy hogyan zavarták meg az arra sétálók nyugalmát

Kétszer rúgta meg a kislányt

Hétfőn az RTL Klubnak egy nő azt nyilatkozta: a hétvégén a Városligetben, egy sátorban fekvő kislányát kétszer vesén rúgták ismeretlenek. Az index.hu portálnak elmondta, hogy a sátorban alvó gyerekkel arra riadtak fel 17-én hajnal fél kettőkor, hogy valaki belerúgott a sátorba, eltalálva a kislányt. Majd amikor kikiabált, hogy egy kislány fekszik a sátorban, azt hallotta, ahogy "visszatrappol" az illető, és "Így kell ligetet védeni!" - felkiáltással még egyszer ugyanoda rúgott, és másodszor is eltalálta a kislányt.

A megrúgott gyerek és az édesanyja a kórházba ment kivizsgálásra, a kislánynak nem lett komolyabb baja - számolt be a történtekről a portál.