Harminc fok zivatarokkal

esernyő esős fut IDŐJÁRÁS MOZOG ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍTŐ
Járókelők szaladnak az esőben a budapesti Március 15. téren
Vágólapra másolva!
Figyelmeztetést adott ki a meteorológia péntekre a várható zivatarok és erős szél miatt, összességében így is harminc fok feletti meleg lesz a hétvégén. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Pénteken a sok napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de

zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Járókelők szaladnak az esőben a budapesti Március 15. téren Forrás: MTI/Mohai Balázs

Szombaton gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, az Alföldön néhol, másutt elszórtan várható zápor, zivatar. A változó irányú szél általában mérsékelt marad, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Vasárnap a Dunántúlon erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és

többfelé várható zápor, zivatar,

míg keletebbre kevesebb felhő valószínű, és kisebb eséllyel alakul ki csapadék. Az északkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb, északnyugaton a hűvösebb.

Boldog névnapot, Magdolna!

Július 22. az év 203. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 162 nap van hátra. A Magdolna a Magdaléna magyar alakváltozata. Arámi, héber eredetű, jelentése: torony, bástya, "Magdala városából származó nő".

Filmajánló

Üvegtigris 3 - TV2 - 21.25

Bárcsak - Duna Tv - 00.10

Stephen King: Halálsoron - Viasat3 - 21.00

Sötétségben - Star Trek - Mozi+ - 21.00

Közlekedés

A Dráva utcában a Népfürdő utcánál, valamint a pesti alsó rakpart Dráva utcai le- és felhajtóján korlátozásra kell számítani út- és közműépítés miatt.

A pesti alsó rakpartot dél felé egyirányúsították a Dráva utcától a Margit hídig,

azonban a lehajtót csak a Kárpát utca–Révész utca útvonalon át lehet elérni. Az alsó rakpart forgalmát észak felé a Margit hídnál az Újpesti rakpart–Bessenyei utca–Kárpát utca–Révész utca útvonalra terelik. A 15-ös és a 115-ös autóbusz Angyalföld irányában terelt útvonalon közlekedik, nem érinti a Dráva utca megállóhelyet.