Bemutatták a macskamedveikreket

macskamedve
Kis panda ikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban! Az óriáspandák a világ kedvencei, de legalább ugyanolyan aranyosak névrokonaik, a vörös macskamedvék, amiket kis pandának is neveznek. Arcocskájuk nagyon hasonlít ugyanis az óriáspandáéra, és élőhelyük is átfedik egymást
Vágólapra másolva!
Vörös macskamedvék, közismertebb nevükön kis pandák születtek a Nyíregyházi Állatparkban, az öthetes nőstény ikerpárt szerdán mutatták be az újságíróknak.
Vágólapra másolva!

A stresszre rendkívül érzékeny macskamedvéket csak néhány percre vették ki odújukból a park állatorvosai, akik megvizsgálták őket, és megállapították, hogy mindkettő nőstény – tudatta az állatpark.

Érzékenyek a stresszre Forrás: Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark

A szülők - a pozsonyi állatkertből érkezett nőstény Ting-ting és a korábban a dublini állatkertben élő Szecsuán - ezalatt idegesen járkáltak a lakóhelyükként szolgáló fák ágain, az állatorvosok távozása után a nőstény megpróbálta minél magasabbra felvinni egyik kölykét, így rejtve el a kifutó előtt összesereglett látogatók kíváncsi tekintete elől.

Mindketten nőstények Forrás: Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark

Európában jelenleg alig 250 egyed él belőle állatkertekben, és mivel ilyen csekély a számuk, minden szaporulat nagy öröm a szakemberek számára, fogságban ugyanis nagyon ritkán szaporodnak a macskamedve-félék családjába tartozó állatok.

Legalább olyan aranyosak, mint óriási névrokonaik Forrás: Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark

Bár a ragadozók közé sorolják őket, táplálékuk jórészt bambuszból áll, alkalmanként azonban előszeretettel fogyasztanak tojást, rovarokat, madárfiókát és kisemlősöket is.

Ting-ting szinte egész nap a kölykeivel van az oduban Forrás: Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark

Éjjel aktív állatok, a nappalt általában a fák ágai között összegömbölyödve, alvással töltik. Területüket ürülékkel, vizelettel és végbélmirigyének pézsmaillatú váladékával jelölik meg.