Pokémonok keresésére alkalmas idő lesz

balaton nyaralás nyár
Vágólapra másolva!
A következő napokban 30 fokot meghaladó melegre számíthatunk, a jó idő kitart a hétvégén is. A gázolaj ára mára csökkent, a benziné viszont nem változott. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Ma az időnként megvastagodó fátyol- és gomolyfelhőzet mellett többórás napsütés várható. Az ország nagy részén csapadék nem valószínű, de elsősorban a nyugati határvidéken késő délután, este zápor, zivatar előfordulhat. Változó irányú, mérsékelt lesz a légmozgás, csak zivatar környezetében lehet erős széllökés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható.

Pénteken az Alföldön általában gyengén felhős, napos, száraz idő várható, másutt a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és szórványosan valószínű zápor, zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Aki a napokban megy a Balatonra, ahhoz az időjárás is kegyes lesz Forrás: Origo

Szombaton az Alföldön és a Dunántúl déli részén általában gyengén felhős, napos, száraz idő várható, másutt a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és szórványosan valószínű zápor, zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és több helyen alakul ki zápor, zivatar. Több napsütés és kisebb esély csapadékra délkeleten ígérkezik. Az északkeleti, északi szél zivatar környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

Boldog névnapot, Dániel!

Július 21. az év 202. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 163 nap van hátra. A Dániel férfinév héber eredetű, jelentése: Isten a bírám. A kereszténység felvétele előtt a magyarságnak volt egy Dan személyneve, mely később összeolvadt a Dániel névvel. Női változata: Daniella.

Filmajánló

Szex és New York 2 - Viasat 3 - 21.00

A miniszter félrelép - Duna TV - 20.35

Azonosság - Film+2 - 20.50

A lator - Film Mánia - 00.15

Közlekedés

A Pesti alsó rakpartot dél felé egyirányúsítják a Dráva utcától a Margit hídig, azonban a lehajtót csak a Kárpát utca–Révész utca útvonalon át lehet elérni. Az alsó rakpart forgalmát észak felé a Margit hídnál az Újpesti rakpart–Bessenyei utca–Kárpát utca–Révész utca útvonalra terelik.