Húszkilós zsákokban vett speedet a svéd-magyar banda

nemzetközi drogfogás
Vágólapra másolva!
Nagy tételben vásároltak metamfetamint, összesen másfélmilliárd forintnyi értékű drogot szerzett be a  júliusban lebuktatott svéd-cseh- magyar bűnözői csoport.
Vágólapra másolva!

Nemzetközi együttműködésben számolta fel a Nemzeti Nyomozó Iroda azt a drogkereskedő csoportot, ami 2014 óta nagy mennyiségű metamfetamint szerzett be és értékesített Magyarország, Svédország és Csehország területén.

Találtak egy cseh vegyészt

A drog útja egy cseh terjesztőnél kezdődött: helyi nyomozók is figyelték a férfit, aki

20 kilós tételekben adott el speedet a Svédországban élő, magyar származású átvevőknek.

A kábítószer-kereskedőket 2015 nyarától közösen figyelte meg a három érintett ország rendőrsége. Az Eurojust szervezésében zajló közös akciók során a nyomozók többször is elfogtak a nemzetközi csoporthoz köthető drogfutárokat, kisebb-nagyobb szállítmánnyal- és sikerült lokalizálni a speedet nagy tételben gyártó cseh labort is.

2016 júliusában aztán összehangoltak csaptak le a bűnszervezet tagjaira: Svédországban három, Csehországban négy gyanúsítottat fogtak el, miközben az NNI nyomozói átkutatták a banda magyarországi ingatlanjait.

A droglaborban talált készlettel együtt a rendőrség összesen 114 kilónyi nagy tisztaságú metamfetamint foglalt le a csoport tagjaitól:

a drog feketepiaci értéke több mint 1,65 milliárd forint.

A további eljárást a cseh hatóság folytatja le az ügyben, írja a police.hu.