Folyamatosan nyomás alatt a magyar-szerb határ

Vágólapra másolva!
A Szerbiába - részben Macedóniából, Bulgáriából - érkező bevándorlók egyre nagyobb számban közelítik meg a magyar határt, nagyon elszántak, hogy „akár erőszakos módon”, minden áron Nyugat-Európába jussanak - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
Vágólapra másolva!

Bakondi György az állami televízióban elmondta, hogy az első negyedévben mintegy 4500-an, a második negyedévben 10 500-an kísérleteztek a magyar határon.

Ha ez a nyomás fokozódik, bonyolult helyzetet eredményezhet az egész Balkánon és az egész Európai Unióban. Ezen felül több mint 130 ezren vannak Olaszországban, akik a tengeren érkeztek Líbiából. Mindez azt jelenti, hogy folyamatosan nyomás alatt tartják Európát.

Bakondi György szerint Európa-szerte egyre többen vélik úgy, hogy ilyen mértékű tömeges migrációt Európa nem képes kezelni, s a nemzeti kormányoknak és Brüsszelnek határozott lépéseket kell tenniük a védelem érdekében.

A belbiztonsági főtanácsadó szólt arról is: nagy veszélyt jelent az európai közbiztonságra nézve, hogy a migránsok egyre több erőszakos cselekményt követnek el, a magyarországi táborokban is több atrocitás történt.