Léccel verte félholtra volt férjét

Vágólapra másolva!
Dührohamot kapott, és egy törött faléccel verte meg volt férjét egy tatabányai asszony, majdnem megölve a sértettet. A férfi régóta ivott, a feszültség jó ideje fokozódott az anyagi csőd szélére sodródó családban.
Vágólapra másolva!

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelnek vádat a 46 éves tatabányai nővel szemben, aki tavaly decemberben félholtra verte volt férjét egy bútorról letört faléccel.

Az erőszakba torkolló feszültség régóta halmozódott a családban, főként férfi alkoholizmusa gerjesztette - derül ki a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleményéből.

Elitta a házasságukat

A volt férj a kilencvenes években jól menő vállalkozást működtetett, felesége pedig több állásban dolgozott – anyagi gondjaik nem voltak, ám a férfi egyre gyakrabban ivott, később pedig alkoholistává vált.

Szenvedélybetegségét vagyonuk és kapcsolatuk is megsínylette.

A férj jelentős adótartozást halmozott fel, cége pedig csődbe ment - napi rendszerességűvé váltak az akár tettlegességig fajuló veszekedések is, végül a pár 2000-ben felbontotta házasságát.

Befogadták, de nem változott

A teljesen nincstelenné váló, munkanélküli férfi nem tudott hova menni a válás után – volt élettársa megsajnálta és befogadta, rossz viszonyuk azonban később sem változott. A volt férj egyre többet ivott, mentális és egészségi állapota leromlott.

Részegen ért haza a bántalmazás estéjén is, az asszony pedig dührohamában közel tucatszor rávágott a 70 centis lécdarabbal.

A megvert sértett ezután próbált kijönni az előtérbe, de az ajtóban összeesett. Állapotát látva az asszony gyorsan értesítette a mentőket.

A nő büntetőjogi felelősségéről később a Tatabányai Törvényszék dönt – az életveszélyes testi sértés miatt akár nyolc év börtönre is ítélhetnék, de a büntetlen előélet éés többnyire enyhítő körülménynek számít a tárgyalás során.