Eloltották a Fáy utcai gyártüzet

Budapest, 2016. július 18. Tűzoltók egy volt textilgyárban, a XVIII. kerületi Fáy utcában, ahol kigyulladt egy raktár tetőszerkezete 2016. július 18-án. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Több száz négyzetméteren égett egy használaton kívüli gyár és egy raktár Budapesten, a Fáy utcában.
Vágólapra másolva!

Teljes terjedelmében lángolt órákon át hétfő délután és kora este egy használaton kívüli, körülbelül ezer négyzetméter alapterületű gyárépület Budapest XVIII. kerületében, a Fáy utcában. A tűz következtében az eredetileg háromszintes épület tetőszerkezete és mindegyik szintje beomlott.

A lángok eloltása után a tűzoltók megkezdték a romok átvizsgálását. Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg.

Üresen állt az épület

Nagy erőkkel vonultak ki a fővárosi tűzoltók a XVIII. kerületi Fáy utcába délután, ahol egy elhagyatott háromszintes gyárépület tetőszerkezete és egyik szintje, valamint a mellette álló raktár gyulladt ki. Úgy tudjuk, egy régi textilgyárban keletkezett tűz.

A tűzoltók 15 járművel, köztük két létrás kocsival és egy vízszállítóval érkeztek a helyszínre, és több vízsugárral oltották a lángokat – tájékoztatott a fővárosi katasztrófavédelem.

A lángok továbbterjedését megakadályozták.

A gyárépület mellett három létra is a magasba emelkedett, ezekről a tűzoltók egy-egy vízsugárral, a magasból is oltottak, miközben a szükséges vízmennyiséget a fővárosi és a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók, valamint a délegyházi és a rózsadombi önkéntes tűzoltók vízszállító járművei ingázva szállították az egységeknek.

Tűzoltók egy volt textilgyárban, a XVIII. kerületi Fáy utcában, ahol kigyulladt egy raktár tetőszerkezete Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Közben a katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végzett a kerület több pontján. A mérési eredmények szerint a XVIII. kerületi Fáy utcában szálló füstfelhőt enyhe, váltakozó irányú szél fújja, és noha a füst következtében a levegőbe kerülő szén-monoxid és kén-dioxid koncentrációja is megemelkedett a környéken, az továbbra is az egészségügyi határérték alatt maradt, így az senkit nem veszélyeztetett.