Vágólapra másolva!
Ezen a héten is várható eső, de ezzel együtt már több lesz a napsütés és melegszik is a levegő, ismét 30 Celsius-fok körüli maximumokra lehet számítani. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn az olykor viharossá fokozódó ÉNy-i szél hatására tovább szakadozik a felhőzet, már többórás napsütésre van kilátás. Futó záporok főleg DNy-on és a Tisza vonalában fordulhatnak elő. Erősödik a nappali felmelegedés: 26 fok körül alakul a csúcsérték.

Kedden sok napsütés valószínű. Csapadék csak elvétve alakulhat ki. 27 fok körüli értékeket mérhetünk a délutáni órákban.

Szerdán és csütörtökön napos időre van kilátás, miközben tovább melegszik a levegő: délutánonként már 25-30 fok várható. Záporra, zivatarra kicsi az esély.

Pénteken a napsütés mellett elszórtan képződnek záporok, zivatarok. 30 fok körüli hőség ígérkezik.

Boldog névnapot Frigyes!

Július 18. az év 199. napja a Gergely-naptár szerint, az évből még 166 nap van hátra. A Frigyes a 19. században jött létre a frigy szóból, a germán Friedrich név magyarosítása. Korábban Fridrik alakban fordult elő Magyarországon. Jelentése béke, védelem, hatalmas, uralkodó.

Mozipremierek

  • Amikor kialszik a fény
  • A klán
  • Star Trek - Mindenen túl
  • Szex receptre
  • Frankofónia

Ne várják a ráckevei HÉV-et!

A BKK tájékoztatása szerint a ráckevei hév ideiglenesen megosztott útvonalon, Közvágóhíd-Soroksár, Hősök tere, valamint Szigetszentmiklós-Tököl / Ráckeve állomások között közlekedik.

A H6-os hévpótló járat az Ócsai úton, az M0-s úton és a Csepeli úton át Szigetszentmiklós, városháza és a József Attila-telep érintésével jár. A BKK azt kéri, hogy ezt az autóbuszt vegyék igénybe, ha Szigetszentmiklósról vagy odáig szeretnének eljutni, illetve a H6-os hév által járt szakaszok felé tovább utazni.

Az expressz autóbusz (H6E) a Millenniumtelepen, Dunaharasztin és Taksonyon keresztül éri el a Szigethalom, Mű út menti megállókat és a gyártelepnél lévő végállomást. Ezt az autóbuszt azoknak érdemes igénybe venni, akik a budapesti Haraszti út, Dunaharaszti vagy Szigethalom, Duna-part felőli térségébe szeretnének eljutni, illetve a H6-os hév által járt szakaszok felé tovább utazni.