Kubai-magyar pénzmosás

Vágólapra másolva!
Több mint százmillió forint értékben érkezett a rendőrség szerint bűncselekményből származó pénz egy kubai állampolgárságú férfi és egy tatabányai nő számlájára. Pénzmosás gyanújával eljárást indítottak ellenük.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 36 éves kubai férfi és a 31 éves magyar nő tavaly nyáron közösen alapított céget Magyarországon, a nő volt a tulajdonos és ügyvezető igazgatója. Novemberben a kft. számlájára több alkalommal érkezett külföldi cégektől bűncselekmények elkövetéséből származó pénz, amelyet rövid időn belül továbbutaltak egy másik, ugyancsak a cég nevére szóló bankszámlára.

Egy hét alatt több mint százmillió forint érkezett a számlára, amelyet a gyanúsítottak később - jutalékért cserébe - készpénzben terveztek felvenni a bankból és átadni ismeretlen megbízóiknak.

A budapesti rendőrök idén június végén fogták el a nőt, a kubai férfi pedig július elején jelentkezett a rendőrségen. A nyomozók megállapították, hogy a gyanúsítottak mintegy négymillió forintot saját használatra felvettek, a maradékot azonban lefoglalták a rendőrök. A házkutatásokon a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható iratokat, bankkártyákat, mobiltelefonokat, pendrive-okat, asztali számítógépeket, egy laptopot és egy winchestert foglaltak le. A gyanúsítottak az eljárás alatt szabadlábon védekezhetnek.