Hárman rabolták ki a rokkant férfit

Vágólapra másolva!
Üzletet ajánlattal indított a támadó, valójában azonban csak ki akarták rabolni a mozgáskorlátozott férfit. A rokkant áldozat tehetetlenül nézte, ahogy hárman hordják ki értékeit a lakásból.
Vágólapra másolva!

Rablás és kifosztás miatt kell felelnie annak a három férfinek, akik a gyanú szerint május 23-án délután egy rokkant, mankóra szoruló áldozatot támadtak meg Szegeden.

Mobilért motort kért

A gyanúsítottak egyike korábbról ismerte a sértettet, tudott rossz egészségi állapotáról is. A bűntény napján azzal kereste meg a mozgáskorlátozott férfit, hogy mobilját elcserélni annak motorbiciklijére-

egyúttal felmérte a lakásban tartott értéktárgyakat, és egy óvatlan pillanatban telefonon erősítést hívott.

Kipakolták a lakást

A házhoz két barátja érkezett, az események innentől felgyorsultak: az alkalmi ismerős el akarta vinni a sértett fűnyíróját, majd egyszerűen a földre lökte a tiltakozó férfit. A tehetetlen tulajdonosnak végig kellett néznie, ahogy a trió mobiltelefont, szerszámokat, ingóságokat visz el lakásából.

A rablást szervező gyanúsítottnak azonban ennyi nem volt elég: este

visszatért, hogy kölcsönkérje áldozata biciklijét is,

amit aztán szintén megtartott – társaival együtt összesen 84 ezer forintos kárt okoztak a bűncselekményekkel.

Egy férfit még keresnek

A Szeged Járási és Nyomozó Ügyészség a lökdöső támadó ellen rablás, egyik társával szemben pedig kifosztás miatt emelt vádat – egyikük előzetes letartóztatásáról már döntött a Szegedi Járásbíróság, hamarosan mindketten rács mögé kerülhetnek. Az Origo úgy tudja, a harmadik elkövetőt még mindig keresik a rendőrök.