Vágólapra másolva!
A nyár közepén megszokotthoz képest hűvösebb idő várható a hétvégén, helyenként a maximumok is csak 15 Celsius-fok körül alakulnak. Emellett ismét záporokra, zivatarokra, erős szélre is készülni kell. Budapest belvárosában továbbra is lezáráoskra kell készülni a Red Bull Air Race versenye miatt. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Őszies időjárás lesz a hétvégén

Pénteken változóan felhős lesz az ég, záporok főleg a déli és a keleti tájakon fordulhatnak elő. A légmozgás erős marad. 23 fok körül alakul a csúcsérték.

Szombaton kelet felől kiterjedt csapadékrendszer éri el az országot, így egyre többfelé ered el az eső. Keleten lesz a nagyobb mennyiség, itt akár felhőszakadás is lehet. Az északi szél erős marad.

Mindössze 17 és 26 fok közötti értékeket mérhetünk - a tartósabban csapadékos tájakon lesz a hűvösebb, már-már őszies idő.

Vasárnap délelőtt még többfelé, délután inkább már csak az északi országrészben valószínű eső, záporeső. 19 és 24 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete. Átmenetileg kissé mérséklődhet a légmozgás.

Hétfőn az erős szél hatására csökken a felhőzet, már sok napsütés ígérkezik. 25-30 fok köré melegszik a levegő.

Lezárások a belvárosban

Budapesten lezártak több fő közlekedési útvonalat a budai és a pesti rakpart környékén a Red Bull Air Race repülőverseny miatt, ezért módosul az érintett közösségi közlekedési járatok útvonala is. Pénteken reggeltől délutánig lezárják a budai és a pesti alsó rakpart egy-egy szakaszát, a Lánchidat, valamint a Lánchíd utcát.

Nagyobb korlátozásra kell számítani a hétvégén,

amikor a rakpartok hosszabb szakaszán, valamint Budán a Fő utcán, az Alagútban, Pesten pedig a Széchenyi István téren sem lehet majd autóval közlekedni.

A forgalomkorlátozások miatt csütörtökön és pénteken változik a 19-es villamos, a 16-os, a 105-ös és a 109-es busz, valamint egyes hajójáratok, majd szombaton és vasárnap a felsoroltak mellett a 2-es villamos, a 15-ös és a 115-ös, valamint a 990-es busz közlekedése.

Henrik névnapja van

Július 15. az év 196. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 169 nap van hátra. Ma a Henrikek ünnepelhetik névnapjukat, a Henrik férfinév a germán Heinrich névből származik. Elemeinek jelentése: ház (vagy bekerített hely) és hatalmas, uralkodó.

Mozipremierek

  • Harc a szabadságért
  • Életem NAGY szerelme
  • Jégkorszak: A nagy bumm
  • A hegedűtanár
  • Emlékezz!
  • Az én csontsovány nővérem