Megvan Novák Előd utódja

Vágólapra másolva!
Pintér Tamás, a Jobbik dunaújvárosi elnöke veheti át ősszel az országgyűlésből távozó Novák Előd parlamenti mandátumát.
Vágólapra másolva!

Az ellenzéki párt elnökségének erről szóló döntését Farkas Gergely, a Jobbik parlamenti frakcióvezető-helyettese ismertette kedden, Budapesten sajtótájékoztatón.

Pintér Tamás azt mondta, hogy eddigi önkormányzati munkájához hasonlóan a parlamentben is elsősorban

a korrupciós ügyek felgöngyölítésére koncentrál,

emellett kiemelt figyelmet fordít a munkavállalói érdekek védelmére és a szakképzés fejlesztésére is. Céljai között említette Dunaújváros és környékének segítését is, így például azt, hogy a Dunaferr több száz dolgozója ne veszítse el munkahelyét.

Pintér Tamás úgy fogalmazott, munkájával összességében a Jobbik nemzeti néppárti törekvéseit kívánja támogatni a kormányra kerülés érdekében.

Farkas Gergely közölte, a Jobbik elnöksége többkörös személyes meghallgatások után választotta ki a 35 éves Pintér Tamást, aki mérnök-informatikusi és igazgatásszervezői felsőfokú végzettséggel rendelkezik, és középiskolában tanít.

Emlékeztetett, hogy Novák Előd mandátuma hivatalosan augusztus végén szűnhet meg, Pintér Tamás pedig a parlament őszi ülésszakának kezdetén, várhatóan szeptember közepén foglalja el helyét a Jobbik képviselőcsoportjában.