Rétvári: Brüsszel érzéketlenné vált a valóság iránt

Rétvári Bence
Budapest, 2016. február 16. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Palkovics László oktatásért felelős államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatón a minisztériumban 2016. február 16-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Hiába beszélnek Brüsszelben európai szolidaritásról, amikor ténylegesen hozzá kellene járulni a humanitárius költségekhez, elutasítják – jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyar Hírlap hétfői számában a kiskorú menekült gyermekek ellátásáról nyilatkozva.
Vágólapra másolva!

Mint mondta, a fóti Károlyi István Gyermekközpont látja el a Magyarországra kísérő nélkül érkező, nem magyar állampolgárságú kiskorúakat, akiknek 99 százaléka fiú, 95 százalékuk tizennégy és tizennyolc év közöttinek mondja magát. A létszám változó, jelenleg 80-100 fő, de volt már példa arra is, hogy 300 nem magyar kiskorút láttak el egyszerre Fóton – tette hozzá az államtitkár.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Kiemelte: Brüsszelnek külön migrációs alapja van, de a magyar kormány megkeresését, miszerint 3,6 milliárd forinttal járuljanak hozzá a költségekhez, az illetékesek elutasították. Rétvári Bence hozzáfűzte: csak tavaly kilencezer kísérő nélküli, nem magyar kiskorú fordult meg Magyarországon.