Elképesztő hőség, 37 fok jön

hőségriadó, Hőség, időjárás, kánikula, időjárás, szökőkút, Blaha Lujza tér
Budapest, 2015. augusztus 7. Szökőkút a Blaha Lujza téren 2015. augusztus 7-én. Az országos tisztifőorvos hőségriadót rendelt el augusztus 7-től. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Kedden a napi középhőmérséklet az ország középső részén 27 fok felett alakul.
Vágólapra másolva!

Az egész országra figyelmeztetést, 12 megyére és a fővárosra is másodfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat. A nyugati országrészben Vas és Zala megyében, a keleti határon pedig öt megyében elsőfokú a figyelmeztetés, ott a napi középhőmérséklet 25 fok felett alakul. A többi megyében és a fővárosban is másodfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt, mert kedden a napi középhőmérséklet 27 fok felett alakul. Kedden a napi legmagasabb hőmérséklet a 37 fokot is elérheti.

Kedden 37 fok is lehet napközben Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az ország nyugati csücskében, Győr-Moson-Sopron megyében másodfokú, Veszprém, Vas és Zala megyében elsőfokú készültség van érvényben heves zivatarok és felhőszakadás miatt.
A hőség már hétfő délelőtt éreztette hatását a közlekedésben, sok volt a baleset, már délre elérte a 30 fokot a napi csúcshőmérséklet.

Szerdán hidegfront jön esővel, 11 fokot zuhanhat a hőmérséklet Forrás: Thinkstock

A forró hétkezdet után szerdán egy hidegfront hoz majd lehűlést. Az előrejelzés szerint 11 fokot eshet vissza a hőmérséklet, csapadékos idő jön, napközben legfeljebb 25 fok lesz.