Országos hőség, majd lehűlés jön

Teljesen felismerhetetlen Brad Pitt: talpig macsónak öltözött, Brad Pitt, fehér, felismerhetetlen
Brad Pitt was spotted at LAX, returning to LA in a white outfit, hat and sunglasses, on Thursday, June 9, 2016 X17online.com June 9, 2016
Vágólapra másolva!
Igyon sokat, ne kockáztassa a kiszáradást! Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Lehűlés jön

Köpönyeg.hu Forrás: Origo

Hétfőn derült idő várható. A tikkasztó napsütés hatására 30 és 35 fok közé melegszik a levegő. Országos hőség lesz. Nem várható eső.

Kedd estig folytatódik a napsütéses idő. Estétől aztán egyre több helyen megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és főleg északon, valamint nyugaton zápor, zivatar is kialakulhat. Néhol jégeső is lehet. Tetőzik a hőség: 32 és 36 fok közötti értékeket mérhetünk - a legmelegebb az Alföldön lehetséges.

Szerdán hidegfront vonul át hazánk térségén, útját erős, néhol viharos szél jelzi majd. A gyakran erősen felhős égből szórványosan valószínű zápor, zivatar. Több helyen megszűnik a hőség: északnyugaton már csak 20-25, máshol még 26-31 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön marad a borongós, szeles időjárás. Elszórtan lehetnek záporok. A csúcshőmérséklet 26-27 fok körül várható.

Pénteken és szombaton borongós, szeles, a sokéves átlagnál hűvösebb időre van kilátás. A csúcsértékek mindössze 19-25 fok között alakulhatnak.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket

Meleg nyári időre számíthatunk, sok napsütéssel. Hazánk nagy részén erős lesz az ultraibolya sugárzás a déli órákban. Legyen nálunk fényvédőkrém, napszemüveg, sapka vagy kalap is.

Leégés Forrás: Dreamstime

UV-B sugárzás

  • Maximum: 7.8 - Nagyon erős
  • Minimum: 6.7 - Erős
  • Átlag: 7.5 - Nagyon erős

Boldog névnapot

Július 11. az év 193. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 173 nap van hátra.

Ma Lili és Nóra nap van.

A Lili női név több idegen név (Caroline, Elisabeth, Julia) közös becenevéből önállósult. Nincs összefüggésben a hasonló hangzású angol lily szóval, amelynek jelentése: liliom. A Nóra arab eredetű női név (jelentése: fény); az Eleonóra név rövidülése. Ma Amábel, Bence, Bende, Bene, Benedek, Benediktusz, Csende, Csendike, Eleonóra, Elga, Félix, Helga, Helka, Helma, Helza, Holda, Hulda, Lilian, Liliróza, Lilla, Nella, Nelli, Norina, Olga, Olivér, Piusz, Placid, Placida, Ráchel, Ráhel, Rákhel, Rákis, Szederke, Szende, Szendike, Ulrik nap is van.

Új tévé született

Véget ért az Eb, így a tévénézők is visszatérhetnek a régi kerékvágásba, az RTL Klubon a Dr. Csontból kaphatnak rögtön két részt. A TV2-n a Cápa negyedik része borzolja az idegeket, a Viasat3-on pedig Denzel Washingtonnal láthatjuk az Amerikai gengsztert. Az M3-on Derrickkel nosztalgiázhatunk, az OzoneNetworkön a Földünk a magasból című francia sorozat első részét nézhetjük. Az HBO-n egy remek krimisorozat, az Aznap éjjel (kritikánk itt olvasható) debütál, miközben a TV2-csoport új mozicsatornája, a Mozi+ is elindul, egyből egy országos tévépremierrel, a Z világháborúval kezd.

Filmek összebújáshoz

  • Collateral - A halál záloga - Super TV2 - 21:00
  • Z világháború - Mozi+ - 21:00
  • Cool túra - Paramount Channel - 21:00
  • Amerikai gengszter - Viasat3 - 22:00
  • Locke - Nincs visszaút - Filmcafe - 00:25
Brad Pitt Forrás: NORTHFOTO

Olaszország labdarúgói nyerik a világbajnokságot

1982. július 11-én Olaszország 1934 és 1938 után harmadszor nyeri meg a labdarúgó-világbajnokságot. A madridi Bernabeu-stadionban, 90 000 néző előtt, megérdemelt 3:1 arányú győzelmet aratnak az olaszok a nyugatnémet csapattal szemben, amelynek reális esélye volt a bajnoki címre. Olaszország a selejtező mérkőzéseken való gyenge szereplés után úgy került be a döntőbe, hogy legyőzte a címvédő Argentínát (2:1), a legesélyesebb Brazíliát (3:2) és a később harmadik helyen végző Lengyelországot (2:0). A nyugatnémet csapat Ausztria elleni "botrányos játékával" (1:0) került a címoldalakra.

Filmpremierek

  • Harc a szabadságért
  • Életem NAGY szerelme
  • Jégkorszak: A nagy bumm
  • A hegedűtanár
  • Emlékezz!
  • Az én csontsovány nővérem