Dömötör Csaba színvallásra szólítja a baloldalt

Vágólapra másolva!
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a magyar baloldal azzal, hogy támogatta az Európai Parlament jelentését a kényszerbetelepítésről, világosan állást foglalt a kérdésben.
Vágólapra másolva!

„Felháborítónak tartjuk, hogy a magyar baloldal egy olyan állásfoglalást támogatott az EP-ben, amely alapján pénzbüntetéssel sújtanák Magyarországot akkor, ha nem fogadja el a kényszerbetelepítést. Nagyon sunyi tempó ez: a baloldal idehaza elsumákolja, hogy igent vagy nemet mondjon a kényszerbetelepítésre, de az EP-ben támogatja azt. Felszólítjuk a baloldali ellenzéki pártokat, ne beszéljenek félre, és tegyék egyértelművé álláspontjukat a népszavazással kapcsolatban. Arra az egyszerű kérdésre kell válaszolniuk igennel vagy nemmel, hogy támogatják-e a kényszerbetelepítést” – mondta sajtótájékoztatóján Dömötör Csaba.

Egyértelmű választ vár

A baloldalnak színt kell vallania, ezért a kormány felszólítja az ellenzéki pártokat, hogy „fejezzék be a sumákolást”, ne beszéljenek félre, és tegyék egyértelművé álláspontjukat a népszavazással kapcsolatban.

A magyar kormány szerint csak a magyar emberek dönthetik el, kivel szeretnének együtt élni, ezért van szükség az október 2-ai népszavazásra, ezért is fontos, hogy a referendumon minél többen vegyenek részt - hangsúlyozta.

Dömötör Csaba szerint a baloldal minden lehetséges eszközzel „fúrja” az októberi referendumot és ez nem jelent mást, mint hogy a baloldal bevándorláspárti.

A kényszerbetelepítés terve veszélyes és értelmetlen, egyetlen problémát sem old meg, viszont sok újat teremt - szögezte le a politikus, hozzátéve, hogy nem kérték ki az állampolgárok - köztük a magyarok - véleményét egy olyan kérdésben, amely évtizedekre meghatározhatja Európa sorsát.