Meghalt egy fiatal lány a martosi fesztiválon

Vágólapra másolva!
Tragédia vetett véget a Martosi Szabadegyetemnek, fiatal vendég halt meg a felvidéki fesztiválon.
Vágólapra másolva!

Tragédia történt a Martosi Szabadegyetem programján egy résztvevő halála miatt szakították meg a negyedik alkalommal megrendezett fesztivált – jelentették be szombat délelőtt a program szervezői.

Hiába küzdöttek érte

Mint írják, szombatra virradó éjjel meghalt egy látogató: Zsófiát másfél órán keresztül próbálták újraéleszteni a helyszínre riasztott gyorsmentők, sikertelenül.

A fiatal lány halálának oka nem egyértelmű, a közlemény szerint abban már valószínűleg fennálló betegsége és szövődmények is szerepet játszhattak

A szervezők hangsúlyozzák, osztoznak az elhunyt családjának gyászában, és mivel kegyeleti okból nem tartják elképzelhetőnek, hogy folytatódjon az idei fesztivál.

Ezért a hátralévő programokat már nem rendezik meg, és az ott sátorozókat arra kérték, hogy szombat délelőtt bontsanak tábort.

Érdeklődtünk a Martfeszt rendezőinél, milyen betegségre és lehetséges szövődményekre céloztak közleményükben. Levelünkre még nem érkezett válasz - ha reagálnak, frissítjük cikkünket. A halál okát szakértői vizsgálat fogja megállapítani.