Harminc fok lesz a hévégén

hőség egész alakos fotó ÉVSZAK FOTÓ hőség IDŐJÁRÁS kánikula KÉPKIVÁGÁS KÖZTERÜLET lány mezítláb nyár ÖLTÖZÉK ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍTŐ SZEMÉLY szökőkút TÁRGY táska , 2013. július 29.
Fiatal nők hűsítik magukat a kánikulában a Szabadság téri szökőkútnál Budapes
Budapest, 2013. július 29. Fiatal nők hűsítik magukat a kánikulában a Szabadság téri szökőkútnál Budapesten 2013. július 29-én. A tartós hőség miatt erre a napra is tizenöt megyére a legmagasabb fokú, piros, a többi, északkeleti megyére pedig másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Több megyében a viharos széllökések és heves zivatarok miatt ugyancsak másodfokú figyelmeztetés van érvényben. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Jövő hét elején már 35 fok körüli tikkasztó forróságra van kilátás.
Vágólapra másolva!

Pénteken eleinte sok napsütésre számíthatunk, majd északnyugat felől felhősödés várható. Késő estétől lehet zápor az északi tájakon. A délnyugati szél többfelé megélénkül.

Reggel 12, délután 28 fok körül alakul a hőmérséklet.

Melegfronti hatás lesz. Kiválóak lesznek a közlekedés feltételei.

Jönnek a 30 fok feletti délutánok Forrás: MTI/Kovács Attila

Szombaton észak felől fokozatosan csökken a felhőzet, kisüt a nap, de az északkeleti tájakon gomolyfelhős maradhat az ég - itt elszórt zápor, zivatar is előfordul. Az északnyugati szél többfelé lesz erős, északnyugaton egy-egy viharos széllökés is lehet.

25 és 31 fok között várható a csúcshőmérséklet.

Vasárnap szikrázóan napos idő lesz, csapadék nem valószínű. Gyenge lesz az északias szél. 30 fok körüli, igazi strandidő ígérkezik.

Hétfőn tikkasztó melegre van kilátás 30-35 fokos hőség várható.

Sokat süt a nap, csak néha növekszik meg a felhőzet.

Kedden csak kevés felhő jelenik meg az égen, kicsi az esély hűsítő zivatarra. Országos hőség várható, az Alföldön már 35 fok körüli forróság valószínű. A déli szél élénk lesz.