Hamutartóval verték agyon az idős férfit

Vágólapra másolva!
A 88 éves áldozatnak azért kellett meghalnia, mert éppen nem volt éhes - gyilkosa pedig rosszul tűrte a visszautasítást.
Vágólapra másolva!

Ingyen befogadták, mégis agyonverte szállásadóját egy 46 éves esztergomi férfi a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szerint - a hatóság csütörtökön emelt vádat az emberölési ügyben-

Egy tál étel miatt ölt

A vádlott élettársával együtt költözött be későbbi áldozatához, egy 88 éves férfihez, akinél szívességi lakáshasználóként élhettek. A vendég azonban szeretett inni – részeg volt 2015. május 23-án is, amikor étellel kínálgatta a házigazdát.

Azsértett éppen nem volt éhes. Vesztére, mert a visszautasítás miatt dührohamot kapó lakó ütni-verni kezdte, amíg egy fotelbe nem zuhant. A vádlott ekkor sem állt le, sőt,

egy vastag falú üveg hamutartóval fejbecsapta az idős embert,

olyan erővel, hogy az áldozat a helyszínen életét vesztette.

Ledőlt aludni

A részeg vádlott ezután ledőlt aludni a konyhában – a bűntény nyomait hazaérkező partnere vette észre, aki azonnal értesítette a mentőket és rendőrséget.

A főügyészség "a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés" miatt emelt vádat a 46 éves férfivel szemben. Bűnösségéről a Tatabányai Törvényszék dönt – ha elítélik, 10 évtől akár életfogytiglanig terjedő szabadságvesztésre is számíthat, a Btk. vonatkozó rendelkezései alapján.