Vágólapra másolva!
Rogán Antal levelet írt Pintér Sándornak és Polt Péternek, amelyben kérte, hogy indítsanak hatósági vizsgálatot egy elítélt bűnöző szavainak tisztázása érdekében. A Népszabadság információi szerint az ügyészség elutasította a Portik Tamás ellen hamis vád miatt tett feljelentését, egy hivatalos személy elleni vesztegetési gyanúját viszont vizsgálják.
Vágólapra másolva!
Rogán Antal Forrás: MTI/Kovács Tamás

A miniszterelnök kabinetfőnöke jogi képviselője útján hamis vád, hamis tanúzás miatt feljelentést is tett, amelyet 2016. június 29-én továbbítottak a Budapesti Nyomozó Ügyészségre, miután a Rogán Antal és Juhász Péter közötti személyiségi jogi perben tanúként hallgatták ki Portik Tamást.

Portik a vallomásában azt állította, tízmillió forintnyi eurót adott át Pápa Marianne nevében az akkori belvárosi polgármesternek, Rogán Antalnak. Ezután egy magánszemély, Tényi István feljelentést tett hamis tanúzás, illetve hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt.

A Budapesti Nyomozó Főügyészség elutasította Tényi István ismeretlen tettes ellen hamis tanúzás miatt tett feljelentését.

A döntést azzal indokolták, hogy a beadvány alapján a hamis vád és nem a hamis tanúzás bűntettének lehetőségét kell vizsgálni.

– közölte az ügyészség.

A büntető törvénykönyv alapján,

– írja a Népszabadság.

A vesztegetés elfogadásával kapcsolatban június 23-án feljelentéskiegészítést rendeltek el, aminek első határideje pénteken jár le, de egyszer 15 nappal meghosszabbítható – közölte Simon Richárd szóvivő az újsággal. A főügyészség ezután dönt a nyomozás elrendeléséről vagy a feljelentés elutasításáról.

Az Origo információi szerint

Rogán Antal levelet írt a belügyminiszternek és a legfőbb ügyésznek,

amelyben közérdekre hivatkozva azt kérte, indítsanak hatósági vizsgálatot az elítélt bűnöző szavainak tisztázása érdekében.