Rövid pórázon tartaná Hunvaldot az MSZP elnöke

Molnár Gyula MSZP elnök ad interjút a Fehér házban
Molnár Gyula MSZP elnök ad interjút a Fehér házban 2016 június 30-án
Vágólapra másolva!
Az erzsébetvárosi MSZP-szervezet elnökének választott Hunvald Györgyről és a pártelnököt bíráló Szanyi Tiborról is van a véleménye Molnár Gyulának. A pártelnök szerint családon belül kell rendezni a vitákat.
Vágólapra másolva!

Most először reagált az MSZP új elnöke arra, hogy hétfőn az MSZP VII. kerületi szervezete ismét Hunvald Györgyöt választotta meg elnöknek. Mint arról az Origo is beszámolt, egyhangúan választotta elnökké a helyi pártszervezet a korábban sokáig előzetesben is ülő expolgármestert.

Molnár Gyula MSZP-elnök reagált Hunvald György politikába való visszatérésére Fotó: Szabó Gábor - Origo

Molnár Gyula jelezte, az MSZP helyi szervezetei központi beleszólás nélkül hozzák meg a döntéséket. Megérti azt a közösséget, amelynek a vezetőjét meghurcolják, és az valamilyen módon vissza akar csapni és rehabilitálni akarja ezt az embert - mondta.

A volt erzsébetvárosi polgármestert egyhangúan választották a helyi pártszervezet elnökévé Fotó: Origo

Hunvald az Origónak azt is mondta: még az is lehet, hogy 2019-ben elindul a polgármesteri posztért. Erre már Molnár Gyula úgy reagált:

ha az ügynek lesz olyan közpolitikai iránya, amely érintheti a párt budapesti vagy az országos vezetését, akkor a fenntartásait fogalmazza majd meg.

A pártelnök beszélt arról is, nem akartak fegyelmit indítani Szanyi Tibor EP-képviselő, volt elnökjelölt ellen. Szanyi a napokban arról nyilatkozott, hogy Molnár jó választás a Fidesz számára, a kormánypártok az ügyészség befolyásolásán keresztül markukban tudják tartani az MSZP elnökét.

Szanyi Tiborral majd személyesen is elbeszélget az MSZP elnöke Fotó: Bielik István - Origo

Molnár Gyula hozzátette: pénteken találkozik Szanyi Tiborral. Mint mondta, egy korszak lezárult, sok feladatuk van, ha bármi probléma van, azt próbálják meg családon belül megbeszélni.