Andy Vajna: Sohasem hívtam meg Portikot

Andy Vajna
Vágólapra másolva!
Nem hívtam meg a Nobu megnyitójára Portik Tamást – ezt mondta az Origónak Andy Vajna. A 15 évre jogerősen elítélt Energol-vezér június 17-i meghallgatásán azt mnondta, hogy őt személyesen Vajna hívta meg az étterem 2010-es megnyitójára. Időközben Rogán Antal levelet írt Pintér Sándornak és Polt Péternek, amelyben kérte, hogy indítsanak hatósági vizsgálatot Portik szavainak tisztázása érdekében, aki azt állította, hogy tízmillió eurónyi készpénzt adott neki. 
Vágólapra másolva!

Portik Tamás június 17-i bírósági meghallgatásán arról beszélt, hogy Andy Vajna filmügyi kormánybiztos őt is meghívta a Nobu étterem megnyitójára. Ezen a meghallgatáson a 15 évre jogerősen elítélt Portik azt állította, hogy „Andy Vajna, Kálomista Gábor lakáskulcsai is nálam voltak, mert én szerveztem a privát bulikat.”

Nem hívtam meg Portik Tamást, a Nobu nevezetű szórakozóhely megnyitójára – ezt mondta az Origónak Andy Vajna. Arról is beszélt, hogy Portik azon állítása is teljesen abszurd, miszerint ő a háza kulcsait neki adta. Pápa Marianne az Origo megkeresésére pedig megerősítette korábbi közleményét miszerint

Portik Tamással soha nem állt sem élettársi kapcsolatban,

sem üzleti viszonyban.

Andy Vajna: Nem hívtam meg Portik Tamást Fotó: Pozsonyi Janka

Rogán Antal jogi képviselője szerint ezen nyilatkozatok is kétségessé teszik Portik Tamás tanúvallomását, hiszen

Andy Vajna és Pápa Marianne is határozottan tagadják Portik állításait.

A miniszterelnök kabinetfőnöke állítja, Portik Tamás hazudik, ezért jogi képviselője útján hamis vád, hamis tanúzás miatt feljelentést is tett, amelyet 2016. június 29-én továbbítottak a Budapesti Nyomozó Ügyészségre, miután a Rogán Antal és Juhász Péter közötti személyiségi jogi perben tanúként hallgatták ki Portik Tamást.

Rogán levelet írt

Portik a vallomásában azt állította, tízmillió forintnyi eurót adott át Pápa Marianne nevében az akkori belvárosi polgármesternek, Rogán Antalnak. Ezután egy magánszemély, Tényi István feljelentést tett hamis tanúzás, illetve hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt.

A Népszabadság információi szerint Budapesti Nyomozó Főügyészség elutasította Tényi István ismeretlen tettes ellen hamis tanúzás miatt tett feljelentését.

A vesztegetés elfogadásával kapcsolatban június 23-án feljelentéskiegészítést rendeltek el, aminek első határideje pénteken jár le, de egyszer 15 nappal meghosszabbítható – közölte Simon Richárd szóvivő az újsággal. A főügyészség ezután dönt a nyomozás elrendeléséről vagy a feljelentés elutasításáról.

Mint arról az Origo korábban beszámolt, Rogán Antal levelet is írt Pintér Sándornak és Polt Péternek, amelyben kérte, hogy

indítsanak hatósági vizsgálatot

egy elítélt bűnöző szavainak tisztázása érdekében.

Rogán Antal levelet írt Pintér Sándornak és Polt Péternek Fotó: Szabó Gábor - Origo

Portik vallomása

Portik Tamás Juhász Péter, az Együtt társelnökének kérésére tett tanúvallomást június 17-én abban a személyiségi jogi perben, amelyet Rogán Antal indított az ellenzéki politikus ellen azért, mert

Juhász Péter "bűnözőnek" nevezte,

illetve több nyilatkozatában is arról tett említést, hogy Rogán Antal V. kerületi polgármestersége idején az önkormányzat "maffiamódszerekkel, nyomott áron árusította ki a kerület ingatlanjait".

Vallomásában Portik Tamás azt állította, hogy a Károly körút 25. szám alatti ingatlan eladásával összefüggésben tízmillió forintnak megfelelő eurót vitt Rogán Antalnak, akit állítása szerint egy házibulin ismert meg.

Lehallgatás

Portik Tamás vallomása után a Pesti Srácok arról írt, hogy Portik 2008 nyarán Laborc Sándor volt titkosszolgálati vezetőnek - egy lehallgatott beszélgetés napvilágra került jegyzőkönyve szerint - azt állította, kizárólag baloldali politikusoknak vitt pénzt,

jobboldalra "nem akart adni".

Portik Tamás a Laborc Sándorral folytatott beszélgetések során egyébként "hű baloldaliként, az MSZP tántoríthatatlan támogatójaként" tüntette fel magát, és minden szolgálatát felajánlotta a az MSZP-nek és Laborc Sándornak – írta a Pesti Srácok.