Nemzetközi díjat kapott egy magyar oktatási program

Vágólapra másolva!
A legjobb gazdasági oktatási program díját nyerte el az OTP Fáy András Alapítvány. A legrangosabb német oktatás innovációs díjat, a COMENIUS EduMedia Awardot múlt héten vették át az általános iskoláknak szóló Sulibank Élményportál programjuk miatt. 
Vágólapra másolva!

Több száz nevező közül választották ki az OTP Fáy András Alapítvány általános iskolásoknak szóló Sulibank Élményportál programját. Múlt héten Berlinben vették át a német COMENIUS EduMedia Awardot.

Az év legjobb gazdasági oktatási programjaként díjazták

a Sulibank Élményportált, amely egyébként idén áprilisban indult útjára. Az általános iskolásoknak szóló weboldal célja az, hogy online környezetben, az e-learning és a gamificition (játékosítás) eszközeit felhasználva közelebb hozza a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismereteket a gyerekekhez. A weboldal elsősorban diákoknak szól, éppen ezért

az aktuális híreket olyan nyelven, magyarázatokkal írja le, hogy a 7 és 14 éves gyerekek is megértsék.

A program bemutatóján a zsűri külön kiemelte, hogy a Sulibank Élményportál milyen hatékony és fontos szerepet tölthet be a XXI. század oktatásában. Schrankó Péter, OTP Fáy András Alapítvány ügyvivője azt mondta, már a program létrehozásakor fontos céljuk volt, hogy újdonságot emeljenek be az elektronikus gazdasági képzésbe, amely a hétköznapi tapasztalatokat is bemutatva

magas színvonalon járul hozzá a kamaszok pénzügyi kultúrájának hatékony javításához.

Az 1995-ben alapított nemzetközi díj mára az egyik legnagyobb elismerést jelenti a multimédiás termékek nemzetközi piacán. A Comenius kitüntetést 1995-ben hozta létre a GPI (Gesellschaft für Pedagogik und Information e.V.), a 40 éve multimédiával, képzési technológiával és médiadidaktikával foglalkozó tudományos szervezet. Minden évben nemzetközi zsűri segítségévével kapják meg a legkiválóbb oktatási alkalmazások.