Meg is halhattak volna a savval leöntött diákok

Kecskemét Batthány utca 10-12  Mathias Pizzéria
Vágólapra másolva!
Kénsavval öntött le négy ballagó diákot és egy tanárt egy nő Kecskeméten, közvetlenül a rendőrség mellett a múlt héten. Kiengedték őket a kórházból, de az Origónak nyilatkozó toxikológus szerint akár bele is halhattak volna a spontán támadásba. A nő ellen nyomoznak a rendőrök.
Vágólapra másolva!
A savas támadás helyszíne. Forrás: Google

Négy diákot és az osztályfőnöküket mentő vitte péntek hajnalban a kecskeméti sürgősségire. Egy dühös asszony ugyanis kénsavat öntött egy ballagó és szórakozó társaságra a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság mellett lévő pizzériánál - írta a baon.hu.

Az ÁFEOSZ Szakközépiskola diákjainak egyike úgy emlékezett, a nő kiüvöltött az ablakon, hogy takarodjanak onnan, különben kénsavat önt rájuk. Nem gondolták, hogy komolyan gondolja. Miután nem mozdultak, egy egész vödörnyi "kénsav-eső" alatt találták magukat.

A legtöbbet a tanár kapta. Neki a nyakát, a tarkóját és a hátát érte a maró anyag. A diákonak pedig a ruhájuk és a cipőjük is elszíneződött a savtól és a ház falán is látszik a támadás nyoma.

- mondta a Blikknek dr. Horváth­ Zsolt orvos igazgató, baleseti sebész. Ugyanakkor nagyobb baj is lehetett volna a tánadásból, akár életveszélyes állapotba is kerülhettek volna a diákok és a tanár.

Dr. Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője az Origónak arról beszélt, hogy a kénsav nagyon súlyos károsodásokat okozhat. A bőrön fölmaródásokat, szembe kerülve vakságot, a gőzét belélegezve pedig súlyos tüdőkárosodást is.

Ugyanakkor a kisebb, de még jelentős mennyiségű kénsavas támadásnak is lehetnek fizikai következményei. Dr. Zacher Gábor szerint ilyen esetben

akár a bőr teljes vastagsága is elhallhat, de az alatta lévő területek is.

A támadás tehát marandó sérülést okozhat, amit a lelki sokk mellett egy életen át viselnie kell az áldozatnak.

- közölte a toxikológus, majd hozzátette, ilyen esetben sokat számít a gyorsaság. Fontos, hogy amikor a kénsav ráfröccsen, rákerül a bőrre, minél hamarabb le kell törölni, majd bő vízzel le kell mosni, ez a legkézenfekvőbb megoldás a kórházi kezelés előtt. Így a komolyabb károsodások megelőzhetők.

A Blikk arról írt, a szomszédok kiállnak a kénsavas támadó mellett, mert őket is nagyon zavarja, hogy hajnalig lármáznak alattuk. Sőt, szinte hősnek tartják a 32 éves asszonyt, akit azonnal feljelentettek az eset után az érintett diákok. Most súlyos testi sértés kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak F. Beáta ellen.