A PM május 1-jén is az MSZP-t ekézte

Karácsony Gergely
Budapest, 2014. május 9. Az Együtt-PM-et képviselő Karácsony Gergely nyilatkozik a sajtó képviselőinek az európai parlamenti választásokon induló pártok közötti egyeztetés után a Képviselői Irodaházban 2014. május 9-én. Az egyeztetés résztvevői - az Együtt-PM, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Seres Mária Szövetségesei (SMS) - megállapodtak, hogy az EP-választás elé tervezett május 23-i vitán három szakpolitikai témát tárgyalnak meg a pártok listavezetői. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A Magyarországon élők létbizonytalanságáról és terjedő kiszolgáltatottságról beszélt a Párbeszéd Magyarországért szóvivője május 1-jei ünnepi kitelepülésükön Budapesten.
Vágólapra másolva!

Tordai Bence elmondta: az alacsony jövedelműeknek alapjövedelmet vezetne be pártja. Ez a dolgozóknak is járna, így a nettó minimálbér havi 74 ezerről 105 ezerre nőne. A Fidesz ezzel szemben a felső jövedelmi egyötöd mellett áll ki, míg a munka világából kiszorulók semmilyen támogatásra nem számíthatnának – fogalmazott.

Karácsony Gergelynek nem volt mit mondania az MSZP közönségének Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Karácsonynak nem volt mit mondania

Arra a kérdésre, hogy a korábbi hírekkel szemben Karácsony Gergely miért nem szólal fel az MSZP városligeti színpadán, Tordai Bence azt felelte, az után, amit a zuglói önkormányzatban a Liget-projektről szóló szavazáson a szocialista Tóth Csaba és „tettestársai” elkövettek, nem meglepő, hogy a XIV. kerületi polgármester nem tud mit mondani az MSZP-s közönségnek.

Ami Zuglóban az MSZP részéről történt, nehezen értelmezhető másként, mint

az elvek elárulásaként

– mondta