Kétórás sztrájkot hirdetett a PDSZ

pedagógus életpályamodell, 
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) tagjai vonulnak demonstrációjukon az Akadémia utcában, az oktatási államtitkárság épülete elé
Vágólapra másolva!
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdetett április 15-re.
Vágólapra másolva!

A szakszervezet korábban sztrájkbizottsági tárgyalásokat kezdeményezett a kormánnyal, de, mint írják, „megtapasztalva a kormány tárgyalási és megegyezési hajlandóságát”, úgy döntöttek, hogy megkezdik egy sztrájk előkészítését, és

április 15-én kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak.

A sztrájk idején szükséges még elégséges szolgáltatásokról még egyeztetnek a Klik elnökével, Pölöskei Gábornéval.

Pedagógustüntetés Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Tanítanék Mozgalom újabb akciót tervez

Újabb polgári engedetlenségi akciót hirdetett a közoktatásban a Tanítanék Mozgalom és a civil közoktatási platform április 15-ére, arra az esetre, ha a kormány április 12-én nem ül le velük tárgyalni. Ezt Törley Katalin, a mozgalom képviselője jelentette be pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Törley Katalin elmondta, hogy április 12-én 10 és 14 óra között várják a kormány megfelelő felhatalmazással rendelkező képviselőit, hogy érdemi tárgyalásokat folytathassanak a közoktatásról.

Ha a kormány nem tárgyal, április 15-én ismét polgári engedetlenséget tartanak, immár kétórás időtartamban.

Kordás László, a több mint 180 ezer tagot képviselő Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke szerint a mozgalmat országossá kell bővíteni. Kérdésre válaszolva hozzátette: ha április 15-én lesznek megmozdulások, akkor megfontolják, hogy azokat félpályás útlezárásokkal és más demonstrációkkal támogassák.