Németh Szilárd: Dúró Dóra Hiller Istvánnal kánonban nyomja az agymosást

Németh Szilárd
Budapest, 2016. március 1. Németh Szilárd fideszes képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. március 1-jén. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Saul fia, a földárverések és az egészségügy mellett elsősorban az oktatás volt a téma az Országgyűlésben napirend előtt.
Vágólapra másolva!

Meg kellene állapodniuk a pártoknak abban, hogy az oktatás nem azért van, hogy az ember munkahelyet teremtsen, hanem azért, hogy a következő nemzedéknek átadják a tudást. A magyar közoktatás ezeket a célokat nem teljesíti – jelentette ki napirend előtt a szocialista Hiller István.

A volt oktatási miniszter szerint nem kell az Országgyűlésnek a törvényeivel, a kormánynak pedig a jogszabályaival meghatároznia egy osztályterem minden percét. Az MSZP jobban szeretne bízni a pedagógusokban. A magyar közoktatás ügye sokkal inkább kell, hogy viselje a nemzeti jelzőt, mint egy dohánybolt - mondta.

Magyar gyerek, szír menekült

A fideszes Németh Szilárd értelmetlen, megosztó és közösségromboló direkt politikai akciónak minősítette a miskolci pedagógustüntetést és a hétfői sztrájkot.

Németh Szilárd az Országgyűlés plenáris ülésén Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Szerinte jól érzékelhető volt, hogy az egésznek pártpolitikai céljai vannak, a szakszervezeti vezetők az ellenzéki pártok elvtelen kiszolgálóivá váltak, az iskolákat ezek a szakszervezetek túszul ejtették, a pedagógusokat, gyermekeket biodíszletként használják fel önző, hataloméhségből fakadó céljaikra.

Németh Szilárd napirend előtti felszólalásának szó szerinti leirata a parlamenti jegyzőkönyvből Forrás: Origo

Ugyanúgy pajzsként használják a kiskorú gyermekeket, mint az Európát lerohanó illegális bevándorlókat - mondta az ellenzéki pártokról. Szerinte ebben nincs különbség a pártok között: Dúró Dóra Hiller Istvánnal kánonban nyomja az agymosást.