Orbán Viktor még védi Farkas Flóriánt

Farkas Flórián Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZEMÉLY
Budapest, 2015. március 17. Farkas Flórián, a Fidesz képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. március 17-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Hivatali vesztegetés miatt indított nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség. A feljelentés alapja egy hangfelvétel, amelyen egy roma képviselő arról beszél, hogy Farkas Flórián fizetést ígért neki, ha segít megbuktatni az akkori elnököt, Hegedűs Istvánt. 
Vágólapra másolva!

Hegedűs Istvánt, az Országos Roma Önkormányzat elnökét szívinfarktus gyanújával kezelték kórházban, amikor ellenzéke rendkívüli közgyűlésen leváltotta őt és hivatalvezetőjét.

A felháborodott képviselők Vajda László vezetésével sajtótájékoztatón reagáltak a történtekre, ekkor hangzott el, hogy van egy hangfelvétel, amely szerint Farkas Flórián fizetést ígér azoknak, akik segítenek leváltani Hegedűst. Az egyik képviselőtől konkrét összeg is elhangzott: neki és lányának havi 350 ezer forintos fizetést ígértek, ha Farkas Flóriánt erősítik.

A hangfelvétel és sajtóbeszámolók alapján Tényi István tett feljelentést, ez után indított nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés miatt.

Ma egyébként Ikotity István LMP-s képviselő Farkas Flórián miniszterelnöki biztos menesztését sürgette, válaszában Orbán Viktor miniszterelnök közölte:

Nincs ilyen szándékunk. Ön utazik Farkas Flóriánra, és ez az ő pozícióit erősíti.

Farkas Flórián lassan egyedül marad Forrás: MTI/Kovács Tamás