Húsz évet kapott a zalaegerszegi lány gyilkosa

Zalaegerszeg, 2015. április 12.
Rendőrök fémdetektorokkal kutatják át az erdős, füves területet Zalaegerszegen, a Balatoni úti parkerdőben 2015. április 12-én, ahol az éjjel meggyilkoltak egy 18 éves lányt. Az emberölés gyanúsítottja egy 21 éves, főiskolá
Rendőrök fémdetektorokkal kutatják át az erdős, füves területet
Vágólapra másolva!
Húsz év fegyházbüntetésre ítélték különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt a zalaegerszegi lány gyilkosát. Az ítélet nem jogerős. 
Vágólapra másolva!

Feltételesen is csak a büntetése kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra az a 21 éves férfi, aki tavaly áprilisban meggyilkolta volt barátnőjét. A Zalaegerszegi Törvényszék pénteken első fokon 20 év fegyházra ítélte a férfit. A bíróság ítéletében kimondta, hogy

a gyilkos különös kegyetlenséggel követte el tettét.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott a védőjével együtt enyhítésért fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Rendőrök fémdetektorokkal kutatták át tavaly a gyilkosság helyszínét Forrás: MTI/Varga György

A törvényszék a vádiratnak megfelelően bizonyítottnak látta, hogy a fiatal férfi különösen kegyetlen módon, több mint félszáz, nem egy esetben önmagában is halálos kimenetelű sérülést okozva ölte meg a 18 éves, gimnazista lányt. A bíróság szerint arra nincs bizonyíték, hogy a vádlott előre kitervelte volna a lány meggyilkolását.

A 18 éves lányt Zalaegerszegen ölték meg tavaly áprilisban. A későbbi gyilkos és volt barátnője abban az évben januárban szakítottak, de később telefonon és személyesen is többször beszéltek egymással.

Áprilisi találkozójukról is tudtak szüleik és barátaik.

A gyilkosság napján este fél kilenckor találkoztak Zalaegerszegen a Kovács Károly téren, ahonnan a parkerdő felé indultak. Édesanyja este negyed tízkor még tudott beszélni a lánnyal, negyedórával később azonban már nem érte el telefonon.

Ekkor történt a gyilkosság. Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Origónak akkor annyit mondott, hogy a lány testén több olyan sérülést is találtak, amelyek egyenként is okozhatták a halálát. Szexuális erőszak azonban nem történt.

A rendőrség által lezárt terület a gyilkosság helyszínén Forrás: MTI

A gyilkosság után a fiú visszament az autójához, és – valószínűleg találomra – Keszthely felé indult. Közben felhívta az egyik budapesti barátját, akinek elmondta, hogy mit tett. Ő értesítette a fiú szüleit, és végül a fiú anyja szólt a rendőröknek.

Közben a fiú az autóval egy fának csapódott, az út mellett találtak rá a rendőrök. Az első vizsgálatok szerint alkoholt és kábítószert sem fogyasztott.