Mégis életben vannak a kábítószerező nők újszülöttjei

drog, tű, dizájnerdrog
Vágólapra másolva!
Mégis életben van az a két újszülött, akit császármetszéssel kellett az orvosoknak a világra segíteniük, amikor két állapotos nő drogozás miatt kórházba került. A hírt az egyik nő rokona erősítette meg.
Vágólapra másolva!

Az asszony elmondta, a csecsemők állapotáról a Semmelweis Egyetem tájékoztatta őket, miután a sajtóban a gyermekek halálhírét keltették. Múlt héten több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt.

Ecseki Tímea, a Hetényi-kórház ügyeletes orvosa korábban azt mondta, hogy a két várandós nő is hozzájuk került, rajtuk császármetszést kellett végrehajtani, az RTL Klub információi szerint azonban nem sikerült a gyermekek életét megmenteni.

Ismeretlen összetételű szert szedtek be Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A két nőt a szolnoki Hetényi Géza Kórház intenzív osztályán ápolják, életveszélyes állapotban vannak, gép lélegezteti őket. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei városból rajtuk kívül négy férfi került kórházba droghasználat miatt az elmúlt másfél napban. Egyiküket Budapesten ápolják, ő is lélegeztetőgépen volt, de jobban lett, ezért felébresztették az altatásból.

Ilyen még nem volt Magyarországon

Zacher Gábor toxikológus "skandalumnak" nevezte a magyar kábítószer-történetben, ami Törökszentmiklóson történt, mert nem fordult elő, hogy ilyen súlyos, tömeges túladagolás két várandós nőt is érintsen.

A fiatalok ismert szereket, úgynevezett alfa-PVP-t, illetve pentedront fogyasztottak,

ezek a szerek két-három éve jelentek meg a piacon, nagyon népszerűek, sokat is foglalnak le belőlük a rendőrök.

Mindkét szer önmagában is alkalmas arra, hogy életveszélyes állapotot okozzon, de együtt különösen.

A túladagolás tünetei között van a szapora szívműködés, érösszehúzódás, magas vérnyomás, a testhőmérséklet extrém emelkedése és halmozott görcsrohamok.