Máris akadozik a fonódó

fonodó tanulójárat váltó
Elkel a segítség a fonódó vonalán
Vágólapra másolva!
Egy órán át kézzel kellett állítani a sínek váltóit a budai fonódó villamoshálózat Török utcai szakaszán, ez a közlekedést is akadályozta. Eközben kisiklott egy Combino a Jászai Mari téren.
Vágólapra másolva!

Hajnalban indult el a közlekedés a budai fonódó villamoshálózaton, az Origo tudósítója az elsők között utazott a vonalon, hogy beszámoljon a már-már ünnepi eseményről.

Kézzel váltanak

Az indulás után azonban máris gondok akadtak. Mint az alábbi fényképről is kiderül, szombat délelőtt

kézi erővel kellett átállítani a váltókat

a budai fonódó Török utcai sínszakaszán, ahonnan a 17-es villamos már tovább haladhat a Széll Kálmán tér irányába is. E feladatra délelőtt külön embert is küldtek.

Elkel a segítség a fonódó vonalán Forrás: Vörös Attila

A képen ugyan tanulójárat látható, de úgy tudjuk, a menetrend szerint közlekedő 17-esek előtt is ugyanígy kellett állítgatni a váltókat – ez némi fennakadást okoz a villamosforgalomban.

Érdeklődtünk a BKK-nál, mi okozza a problémát, és várhatóan mikorra hárítják el. A közlekedési központ szerint nem váltóhiba történt, csupán a helyi automata érzékelő hibásodott meg - emiatt egy órán keresztül váltóőr dolgozott a kereszteződésben, hogy ne villamosvezetőket terheljék a váltás feladatával.

A problémát megoldották, most ismét működik az automata rendszer.

Kisiklott egy Combino is

Eközben a Combinók közlekedése is akadozhat: úgy tudjuk,

kitört síndarab miatt siklott ki egy 6-os villamos a Jászai Mari téren.

A tér és az Oktogon között jelenleg pótlóbuszok szállítják az utasokat, a Combino problémájára gyorsan reagáló BKK szerint ez az eset nem akadályozza a budai fonódó villamoshálózat közlekedését.

A műszaki problémát a BKV szakemberei kora délután elhárították a Jászai Mari téren, a 4-es és 6-os villamosok forgalma azonban még egy ideig lassabb lehet a megszokottnál.