Egy sörözőben látták utoljára az eltűnt szocialistát

Sápi Attila 2016. január 5-én tűnt el
Vágólapra másolva!
Sápi Attila egy melegítőben ment el otthonról több mint egy hete, azóta nem találják.
Vágólapra másolva!

Sápi Attila, az MSZP zuglói képviselőjének eltűnését az élettársa jelentette be a rendőrségen. Az információt az Origo kérdésére Tóth Csaba, a szocialisták zuglói elnöke is megerősítette. Az elnök azt mondta, az év elején találkozott Sápival, de

semmi rendkívülit nem tapasztalt,

ami arra utalhatott volna, hogy a képviselőnek gondjai lehetnek.

Sápi Attila 2016. január 5-én tűnt el Forrás: Origo

Egy sörözőben látták a képviselőt

Sápi egy sört és egy kávét rendelt magának. Igencsak zavartnak tűnt. Úgy tűnt, be van drogozva, ennyire zavartan nem tud viselkedni senki a sörtől – mondta a Blikknek Kóté Károlyné, annak a vendéglátóhelynek a pultosa, ahol utoljára látták a szocialista képviselőt. Egy rövid ideig itt álldogált a pultnál, aztán leült egy asztalhoz, és a telefonját nyomkodta negyed órán át – mondta.

Felszámolás

Mint arról az Origo elsőként beszámolt, Sápi Attila 100 százalékban tulajdonosa a felszámolás alatt álló Toro Security System Vagyonvédelmi Korlátolt Felelősségű Társaságnak. A céget 2010-ben hozták létre,

a felszámolási eljárás 2015 októberében indult.

A cég 2011-ben érte el a legnagyobb adózott eredményét. Akkor 3,7 millió forintos bevételre tettek szert. 2014-ben a cégről egyébként semmilyen pénzügyi adat nem áll rendelkezésre az Opten adatai szerint. A céget 100 millió forintot, illetve 180 napot meghaladó adótartozás miatt számolták fel.

Sápi Attila 2015-ös vagyonnyilatkozata szerint 40 százalékban tulajdonosa a Wayland Kft.-nek is. A politikusnak a tavalyi év elején összesen 1,85 millió forintnyi adóssága volt. Sápinak a képviselői tiszteletdíján kívül bruttó 59 ezer forintos bevétele volt, a Druck Tractive Kft.-nél volt ügyintéző.

A Bors szerint papíron semmilyen vagyona, viszont annál több tartozása volt az egy hete nyomtalanul eltűnt önkormányzati képviselőnek. A cégjegyzék szerint Sápi hivatalos lakcíme tavaly még egy békásmegyeri panellakásban volt.