Kövér szerint Orbán küzd, mint malac a jégen

Kövér László
Recski Emlekpark emlékszobor avatás az országgyülés elnöke, Kövér László és volt miniszterelnök, Boros Péter részvételével Recsken 2014. szeptember 20-án
Vágólapra másolva!
Egyórás interjút adott Kövér László az Echo tévés Bayer Zsoltnak. Multik kritizálása, Ákos szerződésbontása és az európai menekültkérdés is téma volt. Az Országgyűlés elnöke szerint a világ elképesztően gyorsan változik - negatív irányba.
Vágólapra másolva!

Év végi nagyinterjút adott Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Echo tévének. Kovács Ákos telekomos szerződésbontása is szóba került. Kövér elmondta, hogy ez a világ azért olyan, amilyen, mert a multik érdekei vezérlik.

Kövér László újévi interjút adott az Echo Televíziónak, és elmondta, miért olyan a világ, amilyen Forrás: Szabó Gábor

A házelnök szerint nincs alternatívája a családnak, a nők gyermekvállalásának. A publicista-műsorvezető, Bayer Zsolt erre bejelentette, hogy felmondja a telekomos előfizetését.

Kovács Ákos a Kossuth-díj átvételekor Schmitt Pál, Orbán Viktor és Kövér László társaságában Forrás: MTI/Kovács Tamás

Szerinte ha a két és fél millió Fidesz-szavazó így tenne, csődbe menne a Telekom Magyarországon, ami nem lenne ellenére. Az Országgyűlés elnöke nem határolódott el a riporter kijelentésétől.

Hasznos idióták és gyávák

Kövér László arról is beszélt, hogy a család és a nemzetek felbomlasztása szerinte azoknak az érdeke, akiknek szűkek a nemzeti határok, és nem akarják, hogy bármilyen demokratikus politikai ellenőrzés legyen felettük. "Ők akarnak kormányozni" - mondta.

A Mélymagyar című műsor az Echo TV-n: aki kérdez: Bayer Zsolt, aki válaszol: Kövér László Forrás: Origo

A házelnök megállapította, hogy az említett "ők" jól haladnak, mert - mint mondta -

Ezért van szerinte az a látszat, hogy "Orbán Viktor küzd, mint malac a jégen". Azt ugyanakkor új és pozitív fejleménynek nevezte, hogy felzárkóznak Magyarország mögé a visegrádi négyek.

Mi jöhet még? Próbatételek

Az európai migránsválsággal összefüggésben Kövér László kifejtette, hogy alpári és tisztességtelen módon próbálták akadályozni a magyar migránspolitikát. Ezt azért tették egyes politikai csoportok, nehogy követőkre találjon a magyar példa - állapította meg a házelnök.

Kövér László a Fidesz tavaly decemberi tisztújító kongresszusán Fotó: Marton Szilvia - Origo

Szerinte ma már egyre többen kiállnak Magyarország mellett, és egyre többen képviselik Orbán Viktor álláspontját Európában. Kövér további támadásokra, ahogy mondta, "aljas, csendes, látszólag jogszerű próbatételekre" számít a jövőben.

A teljes interjút itt nézheti meg: