Gyilkosságig fajult a drog miatti vita Magyarcsanádon

Vágólapra másolva!
Kétszer is kegyetlenül megverte ismerősét a drogvásárlás után pénzt követelő férfi. Családja hiába próbálta védeni a sértettet, aki belehalt a támadásokba - apja pedig követte őt a halálba.
Vágólapra másolva!

Kegyetlen gyilkosság történt tavaly Magyarcsanádon, a Csongrád Megyei Főügyészség a napokban emelt vádat a feltételezett elkövető ellen.

Drog és pénz miatt kaptak össze

Vádiratuk szerint a férfi 2015. szeptember 9-én közösen vett drogot ismerősével, amit használtak is. A kábítószerért a vádlott fizethetett, hamarosan azonban elszámolási vita alakult ki közöttük amiatt, hogy társa mennyi pénzzel kell hozzájáruljon a vételhez.

Megverte az apát is

Az utcán kezdett veszekedés dulakodásig fajult, a vádlott pedig leütötte az áldozatot, aki estében fejét az úttestbe verte.

Próbált felállni, de újabb, fejre mért ütéseket kapott –ekkor a sértett apja ugrott a földön fekvő férfi és támadója közé, a vádlott pedig őt is bántalmazta. Mielőtt elment volna,

a dühöngő ismerős búcsúképpen még többször fejbe is rúgta haragosát.

Nem szóltak az orvosnak

A veréstől kába, zavart áldozatot családtagjai hazakísérték és ágyba fektették – másnap orvost hívtak hozzá, de senki sem beszélt az előző napi támadásról. Végzetes hiba volt, hiszen a pénzt követelő férfi újra megjelent a családnál:

a magatehetetlen sértettet többször úgy fejbe vágta, hogy az legurult az ágyról, és nekiesett a radiátornak

- majd tovább ütlegelte, a család pedig ezúttal sem tudta megfékezni őrjöngését.

Menthethetlen volt

A félholtra vert sérültet ezután kórházba szállították, de életmentő idegsebészeti műtét ellenére sem sikerült visszahozni. Napokon belül beállt nála az agyhalál, október 22-én pedig elhunyt - halálát egyértelműen a többszörös koponyasérülések idézték elő.

Az áldozatot a tragédiába belenyugodni képtelen

apa is követte,

egy héttel később öngyilkosságot követett el. A gyilkost halált okozó testi sértéssel és védekezésre képtelen személlyel szembeni önbíráskodással vádolja a főügyészség.

Muki is itt gyilkolt

Az 1500 fős Magyarcsanádon 2006-ban szintén kegyetlen gyilkosság történt: egy, később csak Mukiként hírhedtté vált kamaszfiú megkötözte, megerőszakolta, kifosztotta,. majd felgyújtotta a 17 éves Pénzes Henriettát. A lány teste hatvan százalékban megégett, később belehalt sérüléseibe.

Gyilkosát 15 év börtönre ítélték – ebből két évet a fiatalkorúak börtönében töltöttl de a rácsok között is hallatott magáról: egy zárkatársa azt állította, hogy Muki fajtalanságra kényszerítette őt.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!