Gyurcsány MSZP-Fidesz-Jobbik koalíciót vizionált

Gyurcsány Ferenc DK alaptörvény ellenni tüntetés budai vár
Vágólapra másolva!
A vasárnapi dunaújvárosi időközi önkormányzati képviselő-választás jelentősége túlmutat a helyi viszonyokon – mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a Fejér megyei városban.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc közölte: a választás visszajelzés lesz a kormánypártoknak, igaz-e az, amit gondolnak, hogy országosan messze a legnagyobb a támogatottságuk. „Biztos vagyok benne, lényegesen rosszabb eredményt fognak elérni, mint amit várnak" – fogalmazott. A volt miniszterelnök szerint a Jobbiknak megmutatja a voksolás, miként megy a néppártosodás és a

„párt körüli felfordulás"

mekkora károkat okoz.

Gyurcsány Ferenc szerint 2018-ban együtt kell működnie a baloldalnak Fotó: Polyák Attila - Origo

Gyurcsány Ferenc szólt a Dunaferr helyzetéről is, mert szerinte "régóta nem volt akkora kihívás előtt a vasmű, mint mostanában". Megjegyezte, hogy a korábban felsorolt pártok közül egyetlenként a DK utasítja el, hogy Kína megkapja a piacgazdasági státuszt és ezzel elárassza Európát olcsó acélipari termékeivel. A pártelnök kijelentette: az „MSZP-Fidesz-Jobbik koalíció" Kínához fűződő politikai barátsága nem sodorhatja veszélybe egy gyár és egy város jövőjét.

Kérdésre elmondta: a 2018-as szövetségi politikát nem fogja befolyásolni a dunaújvárosi közös jelöltállítás elmaradása. Azt mondta,

nem örül annak, ami történt,

de a magyar választási rendszer sajátosságai miatt muszáj lesz együttműködniük 2018-ban, mert „a sértettség nem segíti a Fidesz leváltását".

A duinaújvárosi időközi választásról itt és itt olvashat részletesen.