Tarlós: A kormány támogatja a metrófelújítást

Az elvont uniós támogatás miatt bedőlő budapesti projektek, EU
Budapest, 2013. március 8. Utasok várják a BKK-BKV 3-as (észak-déli) metróvonalán közlekedő, most beérkezett, szovjet gyártmányú szerelvény megállását a Deák téri mélyállomáson. Előtérben a 2-es metróvonalhoz vezető mozgólépcsős lejárat. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Aláírták a kormány támogatói döntését a 3-as metróvonal felújításához - közölte Tarlós István.  főpolgármester hétfő este a Hír TV-nek adott interjújában.
Vágólapra másolva!

"Aláírták a támogatói döntést a kormány részéről", így elindítható a 3-as metró felújításához szükséges kiviteli tender - mondta Tarlós István főpolgármester a Hír TV-nek adott interjújában.

Szerinte a felújításhoz meglesz minden forrás.

Szavai szerint a kormány "a jelek szerint" biztosítani fogja azt a pénzt, ami esetleg hiányzik az európai uniós források közül. A főpolgármester közölte azt is: november-december táján megkezdődhet a felújítási munka.

Novembertől egyre többször lesz buszos pótlás Forrás: MTI/Jászai Csaba

A felújítás közel egy időben kezdődhet meg az északi, a Lehel tér és az Újpest-Központ állomás közötti, valamint a déli, a Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszokon - derült ki a Fővárosi Közgyűlés ülésére korábban benyújtott előterjesztésből.

A déli és északi szakaszok építésének ideje alatt, a középső szakaszon, a metró csökkentett üzemidőben, hajnali fél öt és este nyolc óra között közlekedne, így a megnövelt éjszakai üzemszünetben és

a hétvégi vágányzárak idején a középső szakasz felújítási munkái is végezhetők.

A déli és északi szakasz átépítését, forgalomba helyezését követően a középső szakaszt tervezik majd lezárni.