Állatkínzással vádolnak egy hanyag gazdát

Vágólapra másolva!
Állatkínzással vádolnak egy keszthelyi férfit, aki ellátás nélkül magára hagyta a szarvasmarháit. Az állatok kitörtek a karámból, és veszélyeztették a közlekedés biztonságát. 
Vágólapra másolva!

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy Keszthely mellett szarvasmarhákat tartó férfi ellen, mert ellátás nélkül magukra hagyta az állatokat.

A 40 éves férfi egy Keszthely mellett bérelt területen 13 szarvasmarhát tartott, de ellátásukról csak minimális mértékben gondoskodott,

nem biztosított számukra elegendő élelmet és ivóvizet.

Tavaly novemberben az állattartó elutazott, de a jószágok őrzéséről, tartásáról nem gondoskodott megfelelően, takarmányt és ivóvizet sem biztosított. A marhákra senki nem vigyázott, a kerítés is alkalmatlan volt az őrzésre.

Állatkínzás a vád

A szarvasmarhák három nappal később kitörtek a karámból, a közeli utak környékén kóboroltak, így veszélyeztették a közlekedés biztonságát. Az egyik útkereszteződést a rendőrségnek le kellett zárnia, hogy megpróbálják visszaterelni a marhákat a bérelt telephelyre.

A hatóság a jószágokat lefoglalta, a Zala Megyei Kormányhivatal a rossz tartási körülmények miatt a lesoványodott állatokat

egy másik gazdának adta át.

A Zalaegerszegi Járásbíróság idén márciusban jogerőre emelkedett végzésével a lefoglalt szarvasmarhák előzetes értékesítését is elrendelte.

A Keszthelyi Járási Ügyészség a 40 éves gazda ellen állatkínzás miatt emelt vádat.