Pukli válaszolt: Itt a lehetőség, kedves Orbán Viktor

2016. március 15.
Tanítanék! Tüntetés az oktatás szabadságáért március 15-én. Kossuth tér. oktatás, tanár, iskola,
Pukli István, a XIV. kerületi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója
2016. március 15. Tanítanék! Tüntetés az oktatás szabadságáért március 15-én. Kossuth tér. oktatás, tanár, iskola,
Vágólapra másolva!
Itt a lehetőség kedves Orbán Viktor, ideje végre komolyan venni a tanárokat, és a lekezelő félvállról vevés és elviccelgetés helyett a problémával foglalkozni - üzente a miniszterelnöknek Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója.
Vágólapra másolva!

Ahogyan arról az Origo beszámolt, Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, március 15-én elmondott beszédében felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt és Áder János köztársasági elnököt, hogy kérjenek bocsánatot az elmúlt hat évben megalázottaktól. Orbán Viktor erre szerdán reagálva azt mondta: úgy vette, hogy ez az egész egy tréfa és viccesen hangzott.

Nem tudnak válaszolni

"Az, hogy a miniszterelnök viccesnek tartja a szavaimat, számomra elég komikusnak tűnik, s megerősít abban a véleményemben, hogy a kormánynak továbbra sincs stratégiája az oktatásról, nem tudnak mit válaszolni a tanárok jogos felvetéseire, nincs semmilyen elképzelésük arról, hogy ebben a helyzetben mit kellene tenniük" - mondta Pukli a Népszabadságnak a miniszterelnök szavaira reagálva.

Pukli István a Tanítanék! tüntetésen, március 15-én Forrás: Polyak Attila

Az iskolaigazgató, aki a Tanítnék! Mozgalom egyik alapító tagja, azt mondta: Titokban talán arra számítanak, hogy ez az egész egy rossz álom, és amikor felébrednek, majd minden ugyanúgy lesz, mint előtte. De a valódi ébredésük fájdalmas lesz.