Vágólapra másolva!
Visszaküldte az államfő az Erzsébet tér állami tulajdonba vételéről szóló törvényt. Az indoklása szerint vagyonátadás nem történhet meg a tulajdonos fővárosi önkormányzat döntésének mellőzésével, márpedig - mint arra Tarlós István főpolgármester is felhívta a figyelmet - ez a lépés elmaradt.
Vágólapra másolva!

Áder János köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte a parlamentnek azt a törvényt, amely állami tulajdonba vette volna a budapesti Erzsébet teret. Az államfő azzal indokolt, hogy vagyonátadás nem történhet meg a tulajdonos fővárosi önkormányzat döntésének mellőzésével.

Az államfő indoklásában emlékeztetett arra, amire a minap Tarlós István főpolgármester is panaszkodott, hogy a törvény előkészítése során sem a Fővárosi Közgyűléssel, sem a főpolgármesterrel nem egyeztettek.

Az Origo is megírta, hogy a főváros közleményben furcsállta azt a döntést, amellyel december elsejétől az Erzsébet tér a törvény erejénél fogva ingyenesen az állam tulajdonába kerül. A Városháza közleménye szerint a városvezetéssel illetve a fővárossal "erről érdemi egyeztetés nem is zajlott."

Áder János államfő megfontolásra visszaküldte a törvényt az Országgyűlésnek Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Áder János ezért arra kérte az Országgyűlést, hogy a jogszabályban előírt eljárás lefolytatását követően tárgyalja meg és fogadja el ismét a törvényt. A korábbi közlés szerint a törvény célja az volt, hogy tulajdonjogilag is egységesen kezelhető és üzemeltethető közparki területet lehessen kialakítani.