Vágólapra másolva!
Szabadulni is alig lehetett az idős, féltékeny férfitól, aki két élettársát is rendszeresen bántalmazta. Az egyik nő hitt abban, hogy partnere még változhat – a tévedés az asszony életébe került.
Vágólapra másolva!

Élet-halál uraként viselkedett, és terrorizálta partnereit egy 69 éves, kelenföldi férfi: a kapcsolati erőszak végül egy nő halálához vezetett a Fővárosi Főügyészség vádirata szerint.

Lakásból börtön

A vádlott még 2013 nyarán költöztette magához az első sértettet kelenföldi lakásába, a románc azonban napokon belül rémálommá vált:

az asszonyt három hétre a lakásba zárta,

ahonnan a keskeny ablakok és a gondosan zárt ajtók miatt szabadulni sem lehetett egykönnyen. A nő mégis többször szökni próbált – kísérleteit fogva tartója durva verésekkel bosszulta meg, súlyos sérüléseket okozva –, ám végül a sértett sikerrel járt, és elmenekült a lakásból.

Visszacsábította, halálra verte

A vádlott 2014 februárjában újabb nővel ismerkedett meg: vele is összeköltözött, ezúttal egy üresen álló kelenföldi házat foglaltak el. 2015 januárjában ez a kapcsolat is veszni látszott, az asszony újabb partnert talált, és elköltözött. A 69 éves férfi ezt nem nézhette tétlenül: addig győzködte a nőt, amíg pár nap elteltével vissza nem tért hozzá.

A vádlott azonban képtelen volt megbocsátani a visszacsábított asszonynak, január 20. és 22. között többször is brutálisan megverte:

a második sértett mindkét alkarja és több bordája eltört, súlyos mellkasi sérüléseket is szenvedett a bántalmazások során.

Végül az asszony lánya értesítette a rendőrséget és a mentőket, akik azonnal kórházba szállították az áldozatot – az életét viszont már a szakszerű orvosi ellátás sem menthette meg, január 28-án

belehalt sérüléseibe.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfit folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntettével, személyi szabadság megsértése bűntettével, valamint a másik sértett vonatkozásában halált okozó testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó szabadságvesztést kér.