Századvég: A minimálbér- és nyugdíjemeléssel szinte mindenki egyetért

Vágólapra másolva!
A Századvég felmérése szerint a magyar lakosság döntő többsége támogatja a kormány év végén bejelentett szociális intézkedéseit. A minimálbér- és nyugdíjemeléssel, valamint a nyugdíjasok eseti támogatásával politikai hovatartozástól függetlenül a lakosság többsége egyetért.
Vágólapra másolva!

A kutatás eredményei azt mutatják, hogy a magyarok döntő többsége üdvözli a kormány nyugdíj- és minimálbér-emeléssel kapcsolatos intézkedéseit.

A megkérdezettek 94 százaléka ért egyet azzal, hogy 15 százalékkal emelkedik a minimálbér, a 2017-es nyugdíjemelés támogatottsága pedig 85 százalékos. Mindkét intézkedés esetében minimális azok aránya, akik ellenzik a kormány döntéseit (5, illetve 14 százalék).

A Századvég ezer véletlenszerűen kiválasztott embert kérdezett meg telefonon Forrás: Századvég

Hasonló mondható el arról az év évi támogatásról, amelyet a nyugdíjasok kapnak. A válaszadók több mint háromnegyede (77 százaléka) támogatja, hogy még 2016 decemberében minden nyugdíjas 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kap.

A kutatásból kiderül az is, hogy bár alacsonyabb a fenti intézkedések támogatottsága az ellenzéki pártok szavazótáborában, kimondható, hogy a többség politikai hovatartozástól függetlenül helyesli ezeket a kormányzati döntéseket.