Robbanás után kiégett egy mentőautó Budán

mentőtűz, kiégett egy mentőautó a Krisztina körúton
Vágólapra másolva!
A mentőautó motortere gyulladt fel, majd a lángok továbbterjedtek az egész járműre. A tüzet két vízsugárral oltották el a fővárosi tűzoltók. 
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

Szemtanúk szerint előbb egy kisebb, majd egy nagyobb robbanást lehetett hallani Budán, az Attila út-Krisztina körútnál, az Erzsébet híd közelében.

Forrás: Origo

Úgy tudjuk, az Országos Mentőszolgálat egyik rohammentője robbant, majd gyulladt fel - nem megerősített információ szerint a detonációt a mentőben tárolt oxigén- és altatógázas palackok okozták, de a tűz egyértelműen a motortér felé indult. Úgy tudjuk, senki sem volt az autóban a tűzeset idején.

Forrás: Origo

A robbanást Pesten is hallották, onnan is jól látható volt az égő mentőből felszálló füstoszlop. A lángoló autót két vízsugárral eloltották a tűzoltók, majd visszahűtötték a teljesen kiégett mentőroncsot - tudtuk meg a fővárosi katasztrófavédelemtől.

Menet közben gyulladt ki

Érdeklődtünk az OMSZ sajtóügyeleténél a tűzesettel kapcsolatban - szerettük volna megtudni, hogy mi idézte elő a tüzet, vannak-e sérültek, és mekkora lehet az okozott kár. Telefonon, majd írásban feltett kérdéseinkre Győrfi Pál kommunikációs igazgató válaszolt: mint elmondta, egy Pest megyei mentőállomás kocsija gyulladt ki -

a mentős egység már menet közben észlelte, hogy füst ömlik a motortérből.

Azonnal megálltak és elhagyták a járművet, a tűz pedig perceken belül elárasztotta a mentőautót. Győrfi szerint

többmilliósra tehető a lángok okoza kár,

a mentőállomás azonban rövid időn belül egy tartalékautót kapott, és folytathatták a munkát.

A vezető szóvivő nem tudott arról, hogy oxigén vagy más gázpalack robbant volna a kocsiban, mint mondta, ezt a tűzvizsgálók fogják majd megállapítani.

A mentőszolgálat Facebook-oldalán korábban videót is közölt a teljesen kiégett mentőautóról - riporterük, Siklósi Gábor kommentálta az esetet.

Villogott a lámpa

Az Origo információi szerint a kiégett jármű

több mint 400 ezer kilométert futott,

és műszerfala már órákkal a tűzeset előtt check engine jelzéssel villogott. Úgy tudjuk, a mentősök szervizbe vitték az autót, ott azonban nem találtak hibát - a mentő így újból munkába állt.