Előzetesbe tették Bróker Marcsit

Vágólapra másolva!
Elrendelte a szolnoki bíróság a Kun-Mediátor csalás miatt keresett, majd Belize-ben elfogott vezetőjének előzetes letartóztatását. Attól tartanak, hogy ha szabadlábon maradna, a Bróker Marcsi néven ismert nő újra külföldre szökne, esetleg a tanúkat próbálná meg befolyásolni.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt korábban az Origo megírta, a 62 éves karcagi asszony ellen csalás gyanújával indult nyomozás, de mivel

az ügy kirobbanása előtt külföldre szökött, így egészen mostanáig nem tudták kihallgatni.

Bíróság előtt a Kun-Mediátor vezetője Forrás: MTI


Végül Belize-ben fogták el a napokban, majd kiadták Magyarországnak. A gyanú szerint egy piramisjátékhoz hasonló vállalkozással ezer embert csapott be Karcagon és környékén, összesen 20 milliárd forintos kárt okozhatott.

A bíróság után Papp Judit, a Szolnoki Törvényszék szóvivője azt mondta: egy hónapra rendelték el a nő letartóztatását. Erre azért volt szükség, mert – ahogy fogalmazott – korábban megszökött a rendőrök elől, és csak nemzetközi elfogatóparancs alapján sikerült elfogni. De attól is tartani lehetett, hogy veszélyezteti a bizonyítási eljárást.

A bíróság döntése nem jogerős, mert a nő és ügyvédje fellebbezett ellene. A fellebbezést a bíróság soron kívül elbírálja, várhatóan még karácsony előtt döntenek.

Az ügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta: többek között különösen jelentős kárt okozó csalással gyanúsítják a nőt, akár 15 évre is börtönbe kerülhet.