Tovább emelkednek a honvédségi dolgozók juttatásai

Brave Warrior 2015.
NATO közös hadgyakorlat Veszprém külterületén 2015 október 21-én Simicskó István hadügyminiszter és Coleen Bell amerikai nagykövet részvételével
Vágólapra másolva!
Karácsony előtt a teljes állománynak egységesen nettó 42 ezer forintnyi utalványt adnak. Ez 25 ezer embert érint. Az elmúlt tíz évben nem részesültek ilyen mértékű év végi juttatásban a honvédség dolgozói.
Vágólapra másolva!

Aláírta a honvédségi dolgozók jövő évi béren kívüli juttatásairól szóló megállapodást Simicskó István miniszter, Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének vezetője és Hazuga Károly, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke Budapesten.

Tovább emelkednek a honvédségi dolgozók juttatásai Fotó: Szabó Gábor - Origo

Simicskó István elmondta: a honvédségi érdekképviseleti szervekkel komoly tárgyalásokat folytattak. Céljuk az volt, hogy az idei megállapodással megoldásokat kínáljanak a katonáknak, és tervezhetővé, kiszámíthatóvá tegyék a katonák jövőjét.

A miniszter felidézte, hogy

a már megkezdett illetményemelést folytatva januártól ismét 5 százalékkal emelkednek a honvédségi illetmények, a közkatonák illetményeit is emelik.

A megállapodást valamennyi honvédségi érdekképviseleti szerv vezetője üdvözölte. A szakszervezeti vezetők kiemelték, hogy hosszú, mintegy fél éven át tartó tárgyalássorozat eredménye az egyezség.

Ez a második olyan év, amikor a megállapodás valós emelést jelent az állomány béren kívüli juttatásaiban. Része továbbá, hogy

a honvédelmi tárca továbbra is biztosítja az állomány önkéntes nyugdíjpénztári tagságát.

A honvédelmi miniszter a szakszervezeti vezetők, valamint az állomány előtt azt is elmondta, hogy a Honvéd Egészségpénztár károsultjainak megsegítésén már dolgoznak.