Halász János: A szocialisták eltörölnék a családokat segítő intézkedéseket

Vágólapra másolva!
A szocialisták kormányzásuk alatt minden eszközzel a magyar családokat segítő intézkedések ellen voltak és most is ezt teszik- mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

A Fidesz-frakció szóvivője azt mondta: a baloldal kormányzása alatt nem becsülte meg a gyermekeket nevelőket, elszegényítette a gyermekes családokat, folyamatos adóemelésekkel és megszorításokkal sújtotta őket.

A magyar családokkal fizettették Európában a legmagasabb rezsit,

és bár azt ígérték, hogy nem lesz gázáremelés, háromszorosára emelték a gáz árát és duplájára a villanyáram árát. Folyamatosan emelték a munkát és a fogyasztást terhelő adókat, az élelmiszerek áfáját a duplájára emelték - említette példaként többek között a szóvivő, aki a családi adókedvezmények eltörlését illetve csökkentését is megemlítette.

Ha a szocialistákon múlna, se adócsökkentés, se béremelés, se ingyenes gyermekétkeztetés, sem ingyenes tankönyv, se rezsicsökkentés, se otthonteremtési program nem lenne - jelentette ki.

Halász János azt mondta, a polgári kormány ezzel szemben a családok megélhetését adócsökkentésekkel, otthonteremtést támogatásokkal, béremeléssel teszi könnyebbé. A polgári kormány visszaadta az adókedvezményeket a gyermekeket nevelőknek, bevezette a családi adórendszert, és ennek köszönhetően

minden évben több pénz marad a családoknál

- mondta. Hozzátette: 2017-ben tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye, csökken a legfontosabb élelmiszerek áfája, így aztán tovább nő a családok jövedelme.

Emellett - jegyezte meg - a rendszerváltás óta soha annyi támogatás nem jutott még otthonteremtésre, ingyenes gyermekétkeztetésre és ingyenes tankönyvellátásra, mint 2017-ben fog. Szólt arról is, ma háromszor annyi kisgyermeknek jut ingyenes étkezéshez, mint amennyinek a szocialisták kormányzása alatt jutott.

Bangóné Borbély Ildikó, MSZP-s országgyűlési képviselő visszautasította Halász János szavait és azt mondta, az MSZP emelné a minimálbért és csökkentené a járulékokat és egyes termékek ÁFÁ-ját.

A családi otthonteremtési kedvezményt (a csok-ot) eddig 34 500-an vették igénybe, ezt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára mondta egy mai sajtótájékoztatón. Ez 81,5 milliárd forint támogatást jelent.