Hidegfront követi a tavaszt idéző meleget

szánkó sport tél hó karácsony ünnep fa  család gyerek
46795777 - father and kids enjoy a sleigh ride in winter forest. baby boy and toddler girl sled in snowy park. dad pulling children on sledge. parent and child sledding. family outdoor fun on christmas vacation
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre. 
Vágólapra másolva!

Hétfőn, karácsony második napján a Tiszántúl kivételével csökken a felhőzet és előbukkan a nap – írja a Köpönyeg.hu. Élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. Tovább enyhül a levegő, tavaszias hangulatú idő valószínű, a csúcshőmérséklet eléri a 3–11 fokot. Melegfronti hatás ígérkezik.

Kedd estig változóan felhős időre számíthatunk, legalább pár órás napsütéssel. Este ÉNy felől megnövekszik a felhőzet, és eső, zápor is előfordul.

Erős marad az északnyugati szél. Plusz 6 fok körül alakul a délutáni órák hőmérséklete.

Szerdán erősen felhős lesz az ég, és délelőtt többfelé, délután már egyre kevesebb helyen valószínű eső (amit a magasabban fekvő tájakon délutántól hózápor válthat fel). Plusz 5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hóért a hegyekbe kell menni, az alacsonyabb területeken a szilveszter sem lesz fehér 123RF

Csütörtökön kitisztul az idő, sok napsütésre van kilátás. A friss időben reggelre mindenhol fagypont alá süllyed a hőmérséklet, délután is csak 0–5 fok várható.

Pénteken reggelre sokfelé válik párássá a levegő. Napközben ködfelhős és napos területek váltakoznak.

Reggel keményen fagyhat, és délután is csak plusz 1–2 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szilveszterkor egyre nagyobb területen maradhat tartósan ködös, felhős az idő.

Egész napos fagy jöhet.

Ma a Déneseket ünnepeljük

A Dénes férfinév a görög Dionüsziosz névből származik. Jelentése: Dionüszosznak ajánlott. A görög mitológiában Dionüszosz a bor és a szőlő istene. Női párja: Dionízia.

December 26. az év 361. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 5 nap van hátra.

Mozipremierek

Assassin's Creed

Teljesen idegenek
Kaliforniai álom
A fegyvertelen katona
Egyesült szerelmes államok