Albán fűmaffiát számoltak fel Budapesten

albán
Albán drogmaffiát kapcsoltak le Budapesten
Vágólapra másolva!
Egy nagyobb fűszállítmány után a főnökök is lebuktak, Budapesten terítő albán-magyar marihuánaterjesztő hálózatot számolt fel a BRFK és a terrorelhárítás.
Vágólapra másolva!

Kommandósok és civil ruhás nyomozók csaptak le szerdán Budapesten egy albán drogterjesztő hálózat tagjaira:

öt személyt fogtak el az összehangolt utcai rajtaütések, házkutatások során.

A rendőrség eddigi adatai szerint egy 46 éves albán férfi és magyar felesége irányította a nemzetközi bűnszervezetet, ami jelentős mennyiségű marihuánát csempészett Magyarországra, majd a fővárosban terítette a könnyűdrogot.

34 kiló fűvel buktak le

A csoport néhány tagja még novemberben lepleződött le: a BRFK nyomozói akkor egy 39 éves budaörsi egy 34 éves kiskőrösi férfit és két szerb állampolgárt fogtak el, akiknél összesen 32 kiló marihuánát találtak,

a drog feketepiaci fogyasztói ára elérhette a 75 millió forintot is.

A rendőrség így jutott el a dílerek főnökeihez, majd felgöngyölítették az egész hálózatot.

Adataik szerint az albán férj felelt a drogbeszerzésért és szállításért, ikertestvére pedig egy horvát, egy albán és egy magyar terjesztőt bízott meg, hogy elrejtsék, porciózzák és árulják a füvet.

A TEK bevetésére azért lehetett szükség, mert

a bűnszervezet tagjai fegyvert is tarthattak.

Az öt személyt jelenleg bűnszervezetben zajló kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják. A három külföldi férfi és az albán főnök magyar felesége várhatóan előzetes letartóztatásba került , egy személy - a budapesti magyar terjesző - azonban szabadlábon védekezhet majd.