Szélre és ónos esőre adtak ki figyelmeztetést

Vágólapra másolva!
Citromsárga figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat viharos szélre és ónos esőre. 
Vágólapra másolva!

Az OMSZ honlapján olvasható figyelmeztetés szerint északkeleten, északon időszakosan kis mennyiségű ónos eső továbbra is előfordulhat.

Kedden estétől főként a dunántúli hegyekben havazásra lehet számítani, helyenként kis mennyiségű, 5 cm-nél kevesebb friss hó is eshet.

Hétfő estétől a Dunántúl északi felén és a főváros tágabb környezetében az északnyugati, nyugati szél viharossá fokozódik, majd kedd napközben még tovább erősödik. A legerősebb lökések éjjel zömében 60-85 km/h, reggeltől pedig

akár 90 km/h körül is lehetnek.

A hegyekben ennél nagyobb szélmaximum is előfordulhat.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint kedden eleinte változóan, majd estétől erősen felhős lesz az ég. Hidegfront érkezik. Reggel 0 fok körül, délután 3 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán a Dunántúlon borongós időre számíthatunk esővel, melyet délutántól havas eső válthat fel. Az ország keleti felén gyengén felhős, napos idő valószínű, és csak néhol lehet hózápor. Erős marad az ÉNy-i szél. 0 és 4 fok közötti értékeket mérhetünk délután -

a lehűlés folytatódik.

Csütörtökön ragyogóan napos idő várható, csak kevés felhő lesz az égen. Friss, tiszta idő ígérkezik reggel országos faggyal, délután +2 fok körüli hőmérséklettel.

Pénteken napos és tartósabban párás területek váltakoznak. Hulló csapadék nem lesz. Reggel mínusz 5, délután 0 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Szilveszter napján erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő valószínű. Egész napos, országos fagy lehet.